Messi: „Szörnyű lenne Neymart a Real Madridban látni”

Neymar, a válogatott, illetve Cristiano

Az FC Barcelona világklasszisa, Lionel Messi egy rövid interjút adott az oroszországi világbajnokság közeledtével a ‘TyC Sports’ csatornának, amiben természetesen beszélt az argentin válogatottról is. Ezen kívül elmondta, hogy nem versenyez Cristiano Ronaldóval, illetve kifejtette, hogy szörnyű lenne egykori csapattársát, a brazil Neymart az ősi rivális Real Madrid mezében látni.

Neymar Madridban?

„Szörnyű lenne amiatt, hogy Ney mit jelent a Barcelona számára. Itt fontos címeket nyert, Bajnokok Ligáját, Ligát… Kemény ütés lenne mindenki számára. Jobb lenne vele a Real Madrid. Már elmondtam neki ezt személyesen is.”

Argentínával a vb-n

„Megérdemeltük, hogy ott legyünk a történelmünk miatt is, bár a legutóbbi világbajnokságon nagyon sokba került nekünk, hogy elérjünk a végéig, de ismét ott kell lennünk. Ez inkább egy vágy amiatt, amin keresztül mentünk, nem pedig kötelesség. Mi vagyunk az elsők, akik Oroszországban bajnokok akarnak lenni.”

A Cristiano Ronaldóval való összehasonlítás

„Nem versenyzek vele. Ez ösztönöz, hogy újra a Real Madridot látom a Bajnokok Ligája döntőjében, hogy látom, ahogy trófeákat nyernek. Szeretném minden évben megnyerni a Bajnokok Ligáját, bajnoknak lenni minden évben. Ez az, amit mindannyian szeretnénk. Egyéni szinten pedig az a célom, hogy minden egyes nappal jobb legyek a korábbi önmagamnál. Nem az a célom, hogy a világ legjobbja legyek, hanem hogy fejlődjek magamhoz képest. Minél több kupát nyerek a pályafutásom végéig, annál jobb, és persze Argentínával is nyerni szeretnék valamit, ez nagy vágyam.”

A trófea, amit a legjobban megünnepelt? 

„Az első BL-siker.”

A válogatottól való visszavonulás elhamarkodott bejelentése

„Miután kimondtam ezeket a szavakat, átgondoltam hideg fejjel, és rájöttem, hogy ez nem lehet így. Hibás üzenetet fogalmaztam meg volna a fiatalok és az emberek számára, akik az álmaikért küzdenek. Mindig folytatni kell, a végsőkig küzdeni kell a célokért, amit kitűzöl magad elé. Ekkor azzal is tisztában voltam, hogy az argentin társadalom komplikált, és ugyanezek az emberek a jövőben a visszavonulásomat fogják kérni (egy-egy kudarc után – a szerk.).”

Sampaoli

„Nagyon intenzíven él meg mindent, beleértve a meccsre való felkészülést, a taktikai beszédet, a meccseket magát vagy a hétköznapokat. Minden információt a rendelkezésedre bocsát, hogy legyőzhesd az ellenfelet, de ami még fontosabb, az a mindennapos munka. Ott 100%-ot követel.”

A Madrid ismét ott van a BL-döntőben

„Hozzánk hasonlóan a világ legjobbjai játszanak a csapatukban… Ezek után pedig van valami, ami a sajátjuk, ez pedig az, hogy győznek. Hiába játszanak rosszul, akkor is meg tudják fordítani a mérkőzés lélektanát,  és nyernek, miközben nekünk ez nehezebben megy. A Roma elleni kiesésünk katasztrófa volt. Elveszítettünk az előnyünket, azt hittük, hogy már az elődöntőben vagyunk. A légkör és minden… Ha a Barça az elődöntőben lenne, máshogy játszanának ellene az ellenfelek, mint a Real ellen. Örömteli lett volna bejutni az elődöntőbe.”

Aranylabda

2015-ben kaptam meg utoljára, az előtte való években pedig egymás után többször is. Én azt gondolom, hogy a legutóbbi elismerésem óta a játékom rengeteg szempontot tekintve fejlődött, és magasabb szinten van most, mint akkor. Robbanékonynak, gyorsnak érzem magam, jól vagyok. Jobban értelmezem a játékhelyzeteket, és jobban meg is válogatom, mikor kell részt vennem a játékban.”

Környezetváltozás?

„Hol lennék jobb helyen, mint Barcelonában? Ez a világ legjobb csapata, a világ legjobb városa, a fiaim pedig nyugodtak itt. Nem érzem szükségét, hogy váltsak. Persze minden egyes játékos elgondolkozik egyéni célokon, és szép lenne például az angol bajnokságban focizni, de amikor meg kell hoznod a döntést, hogy elhagyd Barcelonát, az bizony nagyon nehéz.”

Agüero édesapja azt mondta, hogy Messi és a fia hamarosan együtt fognak játszani

„Én a Cityben? Nem, ez kizárt. Akkor leszünk egy csapatban, ha a Barça leigazolja Kunt.”

Elveszített döntők

„Bármelyik csapat, amelyik három döntőbe bejut, elismerést kap, de minket azóta ‘hidegmellűeknek’ gúnyolnak. Bárcsak olyanok lennénk ebben a tekintetben, mint Németország, és dolgoznánk tovább együtt a közös célért.”

A vb esélyesei

„Brazília nagyon jó állapotban érkezik. Neymar ugyan sérült volt, de ő gyorsan regenerálódik. Csapatként kiválóak, egyéni képességekben pedig nem szűkölködnek. Tudják, mit csinálnak, szervezettek, és tudják azt is, hol tudnak neked kárt okozni. Neymar, Gabriel Jesus, Coutinho vagy Paulinho kiválóan értelmezik a játékot, gyorsan képesek ellentámadásba lendülni. Esélyesek a vb-címre. Spanyolország? A játékosai miatt egyértelműen esélyes, ráadásul tetszetősebb focit is játszik, mint Brazília. A 6-1-es vereségünk ellenük kissé túlzó, az első félidőben voltak időszakok, amikor elvettük tőlük a labdát, a gólok pedig izolált játékszituációkban születtek. Aztán hamar lőttek két gólt, és ilyenkor nagyon nehéz stabilnak maradnod… Az eredmény fáj, és nehézzé tette a továbbiakat, de mindent megpróbálunk majd. A spanyolokon kívül még a franciák és a németek is egyértelmű esélyesek.”

Tartozik neki a sors egy világbajnoksággal? 

„Isten tudja, hogyan kell lennie a dolgoknak. Ha meg kell történnie, akkor meg fog. Mindannyian azon leszünk, hogy jó állapotban focizzunk, és hogy megnyerjük a világbajnokságot. A múltban Isten úgy akarta, hogy ne mi legyünk a bajnokok, talán most jött el a mi időnk. Ha nem, akkor talán a jövőben.”