Iniesta: „Nekem fáj a legjobban, hogy nem maradhattam…”

A középpályás beszélt pályafutása legnehezebb pillanatairól is | Már nem tud 200%-ot nyújtani

Az FC Barcelonát 22 év után elhagyó Andrés Iniesta az ‘El Hormiguero’ televíziós műsorban adott egy mélyebb interjút, melynek egyes részleteit közöljük az alábbiakban. Iniesta kifejtette, hogy ő lett volna a legboldogabb, ha további két évet maradhat a Barçában, de a teste más véleményen volt. A játékos továbbá beszélt még a pályafutása legnehezebb pillanatairól, a világbajnokságon lőtt győztes góljáról, valamint az emberek szeretetéről is.

„Minden pillanatot úgy éltem meg, mintha az utolsó lenne. Kinyitni a szekrényt, az utolsó lecserélés, az utolsó zuhanyzás, az utolsó pillanatok a gyepszőnyegen. Megpróbáltam megélni, és kiélvezni őket maximálisan. Nagyon érzelmes volt ez az egész, hiszen sok éven keresztül nagy szenvedéllyel tettem meg mindent a klubért. Természetesen melankolikus érzéseim is támadtak, de egyben büszke is voltam, hogy ideáig eljutottam.”

Kimondani, hogy vége

„Nem könnyű, de a tested és az eszed kimondatják veled. Tudom, hogy egy olyan klubban vagyok, voltam, ahol nagyon magasak a követelmények. Három éve voltam kapitány… és a testem pedig azt jelezte nekem, hogy ennyit bírt. Márpedig ha itt akarsz maradni, akkor 200%-ot kell tudnod teljesíteni.”

Hogyan hozta meg a döntést?

„Ez nem egyik pillanatról a másikra alakult ki bennem, hanem egy folyamat eredménye volt. Ez a folyamat pedig talán a tavalyi szezon végén kezdődött el, amikor számos sérülésem volt… Senki másnak nem fáj jobban, hogy nem lehetek itt további két évig, mint nekem. Úgy gondolom viszont, hogy ez volt a becsületes és a helyes döntés. Most pedig egy új kaland kezdődik a számomra, ami érdekes lesz családi és sportszakmai szempontból is. Igazság szerint, amikor közeleg a vége, a fejedben elképzeled, és egyre jobban kirajzolódik az, hogy ez lehet az utolsó idényed. Hallgatod magad belülről, a végén pedig sokat érik a személyiséged a folyamat alatt. Fáj továbbra is a döntés, de örülök, hogy én hozhattam meg azt. Persze, kipróbálhattuk volna azt, hogy maradok még egy évet, aztán ha játszom, szuper, ha nem, akkor nem annyira…”

Elismertség

„Az emberek akkor tapsolnak, ha valami pozitívat fedeznek fel a másikban. Ez valami elképesztő. A tisztelet és kedvesség, amit irántam mutattak, felbecsülhetetlen, nincs ára, nem cserélném el semmilyen trófeára sem.”

A világbajnoki döntőn lőtt gólja

„Amikor megkaptam Cesctől a passzt, semmit sem hallottam. Csend volt. Csak a labda és én voltam ott a gyepen. Muszáj volt belőnöm. Varázslatos pillanat volt, amit szerencsére átélhettem.”

A legkeményebb időszaka

„2009 és 2010 nyara között nehéz volt, azok a hónapok komplikáltak voltak… de ilyen az élet. Ilyen hónapok után végül megnyered a világbajnokságot, ráadásul a te góloddal nyer a csapatod. Ha ez a világbajnokság nem fejeződik be sikeresen, nem tudom, hogyan alakul a további karrierem, ami azonban így fantasztikus volt mind egyéni, mind csapatszinten.”

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.