Messi: „Nem tartom magam a legjobbnak”

Csak egy a sok játékos közül | Visszatérne Argentínába

A Barcelona argentin támadója a ‘Paper’ magazinnak adott interjút a világbajnokság előtt, és érdekes módon egy kecskével pózolt a kamerák előtt. Miért kecskével? Nos, a cikk címe: „Leo Messi is the G.O.A.T.” Azaz Leo Messi is the Greatest Of All Time, magyarul Leo Messi minden idők legnagyobbja. Az interjúban az argentin kapitány beszélt többek között a válogatott esélyeiről a világbajnokságon, az esetleges hazatéréséről a hazájába, illetve arról, hogy tekint magára, mint játékosra.

 

 

A legjobbnak tartják

„Nem gondolom magamat a legjobbnak, azt hiszem, csak egy játékos vagyok a sok közül. A pályán ugyanazok vagyunk, amikor a játék elkezdődik.”

A világbajnokságra való felkészülés

„Fontos, hogy jól felkészüljünk, hiszen a selejtezőkben küzdöttünk végig, és nem volt időnk gyakorolni [különböző alternatívákat].”

Argentína esélyei a VB-n

„Még mindig erősebbnek kell lennünk, mint csapat ahhoz, hogy győzzünk, és ugyanolyan szinten legyünk, mint más csapatok, például Franciaország, Németország, Brazília vagy Spanyolország. De van egy csapat jó játékosunk, és az argentin csapat mindig is esélyes lesz a végső győzelemre, nem számít, hogyan értünk el ide. Mindig megpróbálunk nyerni, és lassan, de biztosan haladni a tornán.”

Argentínába való visszatérésről

„Abban az időben kellett elhagynom Argentínát, amikor nagyon kicsi voltam, és sok olyan dolog van, ami hiányzik. Visszamegyek, amikor csak tudok, hogy feltöltődjek, és egy nap remélem, hogy képes leszek visszamenni, és ott élni. Vannak esetek, amikor észreveszed, hogy az országod jó dolgai a legnagyobb boldogságot, és a rossz dolgai a legnagyobb fájdalmat okozzák.”

Az állatok iránti szenvedélye

„Nagy rajongója vagyok az állatoknak. Velük nőttem fel, sok dolgot tanítottak. Most már a kutyánk, Hulk, aki valóban része a családnak, mindig velünk van. A gyerekeink sokat tanulnak Hulktól. A szeretet közte és a gyerekek között, illetve fordítva állandóan látható.”

A nehézségek leküzdése

„Ami a leginkább definiálja az argentinokat, hogy mindig is képesek voltunk leküzdeni a felmerülő nehézségeket. Megvan az a képességünk, hogy egységesek legyünk, és felülkerekedjünk a nehéz pillanatokon, és ez olyan dolog, amit nagyon értékelek az argentinokban.”

A gólszerzésről

„Az évek során arra is rájöttem, hogy az álmaid nem szabad, hogy megszállottsággá váljanak. Ez növeli a nyomást, és csökkenteni annak elérésének lehetőségét.”

A családjáról

„Egy nagyon normális család vagyunk minden értelemben. Ha van egy kis időm, fontos, hogy a családommal töltsem. Az egyik legkedveltebb módja a pihenésnek a videojátékozás. Thiagóban komoly versenytársra leltem, és megtaláltam a módját, hogy visszaszerezzek egy már elfeledett hobbit.”

Az alapítványáról

„A leginkább rászorulóknak nyújtott segítség jó módja annak, hogy visszafizessem azt, amit a társadalomtól kaptam. Nagyon büszke vagyok arra, hogy az ‘UNICEF Goodwill’ nagykövete vagyok, és együttműködhetek más projektekkel, hozzátehetem a magamét, hogy egy olyan világban élhessünk, amely mindenki számára jobb.”