31-22: Gyõzelem a BL nyitányon

BL csoportkör

A Barcelona nehéz kezdet után végeredményben viszonylag simán vette az elsõ akadályt az idei elsõ Bajnokok-Ligája mérkõzésén. A csoport másik mérkõzésén gyõzött a Pick Szeged a román Constanca ellen, így a két csoportfavorit már most az élre állt.

A mérkõzés pedig nem kezdõdött jól a gránátvörös-kékek számára, mert a 13. percben a játékvezetõ végleg kiállította a védekezés egyik kulcsát, Andrei Xepkint, s ezzel egy idõben a Skopje 5-5-re alakította az eredményt. A nehezebb percek után viszont váltani tudott a Barca, s köszönhetõen Nagy László kiváló játékának, lassan kezdett elhúzni a csapat. Így félidõre megnyugtató, 16-11-es vezetésnek örülhetett a Palau Blaugrana közönsége.

A katalán csapat nem kezdte rosszul a második játékrészt sem, de ugyanakkor a Skopje sem hagyta magát leszakítani, s a mérkõzés sokáig nyitott volt. A Barcában Valero Rivera, a macedónoknál Markovski remekelt, s a félidõ feléig nem változott a helyzet. Ekkor a Barcelona jobban ráncba szedte vedekezését, és Peric kapus jó teljesítményével együtt le tudta szakítani a Vardart. Ebben az idõszakban ugyanis a Barca négy gólt lõtt zsinórban, s így 24-16-nál nyolc gólos vezetést tudhatott magáénak. Innentõl kezdve pedig már nem lehetett kérdéses a gyõztes csapat személye.

A Barca bár nem játszott lenyûgözõen, végeredményben simán legyõzte a macedón bajnokot. A csapat elbírta, hogy Iker Romero teljesítménye szinte értékelhetetlen volt, s a dán Jeppesen ma csak kevesebb játékidõt kapott Espar edzõtõl. Viszont minden tudósítás kiemeli Nagy László kiváló játékát, aki sokat és jól mozgott a pályán, s remek lövéseivel a mezõny legjobbja lett.

FC Barcelona- Vardar Skopje: 31-22 (16-11)

Barcelona, Palau Blaugrana
1.800 nézõ
Vezették: Gjending és Hansen (dánok)

Barcelona: PERIC, Xepkin (-), Jérome Fernández (2), Romero (1), NAGY (7), Skribic (4), Zvizej (4) ?játszottak továbbá- Barrufet (kapus), O’Callaghan (-), Víctor Tomás (2), Puig, Fernando (3), VALERO RIVERA (5) és Lars Jeppesen (3).

Valdar Skopje: Krasavac, Laskovski (-), Anastasovski (2), MITROVIC (6), MARKOVSKI (10, 5 bünt.), Kolev (1), Kajganic (3) ?játszottak továbbá -, Petrovski (kapus), Vucicevic (-), Jonovski (-) és Niricki (-).