Visszavágás Szegedért, Barcelona-Szeged: 35-26

BAJNOKOK-LIGÁJA CSOPORTKÖR

A Barcelona a már tét nélküli utolsó csoportmérkõzésén alaposan revansot vett a korábbi szegedi vereségéért a Bajnokok-Ligája csoportkörében. A katalánok végig irányították a találkozót, s az utóbbi mérkõzések alapján úgy tûnik, a csapat egyre inkább kezd formába lendülni.

A gránátvörös-kék gárda nem kezdte túl jól az idei BL küzdelmeket, hiszen idegenben két vereség is érte Xesco Espar csapatát, de a csoportküzdelmek végére azért lendületbe jött az együttes. Az utolsó, Pick Szeged elleni mérkõzés elõtt biztos volt, hogy a Barca csak a második helyet tudja megszerezni csoportjában, mert a Szeged 9 ponttal biztosan vezetett. Azonban a négyes két legjobb csapata, a presztizs szempontjából komolyan vette az ütközetet, különös tekintettel a katalánokra, akik mindenképpen vissza akartak vágni szegedi vereségükért. Ez már a találkozó elején látszott is, mert a Barca gyorsan elõnyt szerzett, s remek támadójátékával fokozatosan növelni is tudta a különbséget. A gólszerzésben az utóbbi idõben remeklõ duó, Iker Romero és Nagy László indította meg a csapat szekerét, de ezen az estén a többiek is nagyobb terhet vállaltak magukra. A félidõ felénél már 13-5-re vezetett a katalán gárda, s ezt a jelentõs elõnyt a szünetig meg is tudta tartani. A Barca remek játékával már ekkor sem hagyott kétséget a gyõztes kiléte felõl, melyet a 19-11-es eredmény is igazolt.

A második játékrész elején a Szeged mindent megtett annak érdekében, hogy még izgulhasson kicsit a Palau Blaugrana közönsége, s fölkapaszkodott 23-18-ra. A gránátvörös-kékek viszont váltani tudtak, s hamarosan ismét leszakították magyar ellenfelüket. Kiemelésre érdemes, hogy a francia irányító-átlövõ Jérome Fernandez hosszú idõ után ismét remek formában kézilabdázott. Rajta kívül a már-már szokás szerint gólpárbajt vívó duó, Romero és Nagy vezette a Barcát a gólzáporos gyõzlemhez. A Barcelona végül 35-26-ra könnyedén legyõzte a Picket, s ezzel megmutatta, hogy hiába lett csak második a csoportban, mindenkinek számolnia kell vele.

A Bajnokok-Ligája nyolcaddöntõk sorsolását holnap tartják Bécsben, s a Barca mindenképpen egy klasszis csapatot fog kapni ellenfélül a csoportgyõztesek közül.

A Barca lehetséges ellenfelei: Fotex KC Veszprém, SG Flensburg-Handewitt, THW Kiel, B.M. Ciudad Real, Portland San Antonio, GOG Gudme, Montpellier HB.

FC Barcelona Cifec-Pick Szeged: 35-26
Barcelona, Palau Blaugrana
3.000 nézõ
Vezette:
Krstic és Ljubic (szlovének)

Barcelona: BARRUFET (Alonso), Hernández (1), NAGY (8), Skrbic (2), JÉROME FERNANDEZ (6), IKER ROMERO (8, 4p), Zvizej (2) -játszottak továbbá-, Puig, Tomás (3,1p), Jeppesen (2), O’Callaghan (3) és Montávez.

Pick Szeged: Puljecevic (Szente), Berta (3), LALUSKA (5), Mezei (1), Ilyés (1), Djurkovic (1), Vadkerti (2) -játszottak továbbá-, ANDJELKOVIC (5), Bajúsz (2), Bendó (1), Matic (4) és Kotormán (1)