Iniesta, egy vidámpark és a barcelonai szerződés

22 év után távozik | A leigazolásának a története

Arról már nehéz újat írni, mekkora jelentőségű, korszakos játékos is valójában Andrés Iniesta, hiszen csaknem 16 évvel az első csapatban való bemutatkozása után is világklasszis szinten képes futballozni, ez már önmagában elmond mindent. Ennek ellenére Iniesta leigazolásának a története kevésbé ismert, szemben például Messi zsebkendőre írt szerződésével, holott a középpályás szerződtetésénél is közrejátszottak véletlen tényezők, amiről Oriol Tort, a klub akkori játékosmegfigyelője mesélt a ‘goal.com’ médiumnak. 

A Brunete utánpótlástorna során figyeltünk fel rá. Albert Benaiges volt az ifjúsági csapatunk trénere, és ő felhívta a figyelmünket egy tehetséges srácra, mi pedig azonnal munkához láttunk, és megnéztük őt élőben is. Szenzációs technikai képességei voltak, nagyon gyorsan hozott döntéseket, és remekül látott a pályán, magyarán minden megvolt benne, amit általában keresünk egy fiatal játékosban. Egyáltalán nem volt könnyű azonban őt Barcelonába hozni. A sors aztán közbeszólt, és minket segített, miután a Barcelona ellenfele az Albacete lett a Király Kupában, így ismét meglátogattuk a családját. Az édesapja azt mondta nekünk, hogy még nagyon fiatal egy ilyen váltáshoz, amit meg is értettem, ugyanakkor mondtam neki, hogy mivel a fia rendkívül jó futballista, előbb vagy utóbb újabb ajánlatok fognak ékezni, a Barça pedig mindig is várni fog rá. Mi voltunk az első klub, amelyik érdeklődést mutatott Iniesta iránt, így a fenti szavakon túl meghívtam az Iniesta-családot, hogy nézzék meg a Masiát, amennyiben Barcelonában járnának. Néhány hétig nem történt semmi, aztán a csörgött a telefonom, Iniesta édesapja volt a vonal másik végén, és közölte velem, hogy a Port Aventura vidámparkba megy a család (Barcelonától nagyjából 100km-re, délre található Salou városában – a szerk.). Kapva az alkalmon, meghívtam őket a Masiába. Abban az időben a Madrid akadémistái például albérletben éltek, nem egy kollégiumban, ezért választott minket korábban például Iván de la Pena is. Iniestával és a családjával együtt ebédeltünk a Masián, ők pedig imádták a környezetet, a hangulatát, hiszen ekkoriban még csak mi voltunk az egyetlen klub, mely kollégiumi rendszerben szállásolta el a fiatal tehetségeit. A találkozót követően pár nappal Iniesta édesapja hívott minket, és közölte velünk, hogy elfogadják az ajánlatunkat.

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.