Továbbra is veretlenül

LIGA ACB FORDULÓ

Harmadik mérkõzését is sikeresen zárta a katalán gárda, s jelenleg a második helyen tartozkódik az Etosa Alicante gárdája mögött (a két nagy rivális, a Tau Ceramica és a Real Madrid egy mérkõzéssel kevesebbet játszott).

FC Barcelona ? CB Granada: 76-64 (15-14, 22-7, 19-26, 20-17)

FC Barcelona: Ilievski (9), Navarro (18), de la Fuente (2), Fucka (10), Duenas (10) Cserék: Trias (6), Drejer (4), Bodiroga (13), Sada (-), Espuna (4)

CB Granada: Pecile (13), Abrams (11), Eley (10), Paraíso (-), Abbio (6) Cserék: Romero (-), Rueda (8), Fernandez (16), Ordín (-), Gutierrez (-)

A gránátvörös-kék csapat továbbra is veretlenül áll az ACB Liga élmezõnyében. A harmadik mérkõzésüket is könnyedén megnyerték a katalánok az egyik alsóházi csapat, a CB Granada ellenében.A hazai közönség elõtt játszó Barcások továbbra is magabiztosan és fegyelmezetten játszanak, s Montes edzõ is teljesen elégedett lehet(ett) a mutatott játékkal. Az elsõ negyed ?jó szokásukhoz? híven kicsit szorosra sikeredett, de a második negyedben nem kegyelmeztek az ellenfél játékosainak, s 16 pontos elõnnyel vonulhattak az öltözõbe, hogy ott töltsék el a jól megérdemelt félidei pihenõt. A különbség a harmadik negyedben csökkent, de ez leginkább annak volt köszönhetõ, hogy a cseresor kapott játéklehetõséget, mivel Montes edzõ és a szakmai stáb úgy vélte, hogy ez a mérkõzés már az elsõ félidõ után eldõlt. A Barca stábja jól gondolta a dolgot, mivel a hátralévõ 15-20 percben a cserejátékosok is tartani tudták az eredményt, s a gyõzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben. Az új vezetõedzõ csapatából továbbra is kirobbanthatatlan az óriási center, Duenas, aki ismételten kitett magáért, s erõs dupla duplája (10 pont, 14 lepattanó) mellé még 3 gólpasszt is elkönyvelhetett. A palánk alatt ismét voltak társai is, mivel a veterán Fucka 10 dobott pontja mellé szedett még 8 lepattanót, s a két fiatal kiegészítõ ember is derekasan küzdött a trapéz környékén. A dán Drejer 4 pontot dobott és 3 lepattanót szerzett, míg a spanyol Trias 6, 4-el zárta a mérkõzést. A palánk alatti különítmény kiváló védekezése a külsõ sor remek támadójátékával párosult (Ilievski 9 pont, Navarro 18 pont, Bodiroga 13 pont), s így a könnyed gyõzelem teljesen megérdemelt volt. Ha a Barcelona játékosai tudják tartani az eddig mutatott tempót, s a csapatjátékuk ilyen ütemben fejlõdik, akkor a vereség(ek) gondolata még sokáig nem fogja megfájdítani a játékosok, edzõk, vezetõk, s az értük szorítók fejét…

Írta: Spider8