Winterthur-FC Barcelona

SZPONZORÁCIÓ

Az FCB férfi kosárlabdacsapatának új névadó szponzora van, az új névvel illetve az új mezben vasárnap a Real Madrid ellen szerepelt elõször a gárda.

A katalán klub vezetõsége és a világhírû Winterthur kompánia megállapodott egymással, s ezentúl a svájci illetõségû cég lesz a névadó szponzor. Erre a szezonra és az ezt követõ három bajnokságra szól a kontraktus, amelytõl mind a kosárlabda csapat, mind a biztosítási cég nagyon sokat vár. A felek nem gyõzték elégszer hangsúlyozni, hogy számításaik szerint mindkét fél számára óriási elõrelépést jelent majd ez a megállapodás és abban bíznak, hogy mindkét oldal legalább annyira sikeres lesz az elkövetkezendõ három és fél évben, mint amennyire eddig volt. A vezetõk az anyagiakról nem kívántak beszélni, mivel a szerzõdésben foglaltak alapján ez nem publikus információ, de annyit elárultak, hogy mindenki nagyon jól járt és ezután a csapat is nyugodtan körül tud nézni az átigazolási piacon, mivel a lehetõségek tárháza alaposan bõvült, kiszélesedett. A Winterthur pedig óriási reklámlehetõséget kapott, mivel az ACB Liga a kontinens legerõsebb bajnoksága, s emellett a Barcelona az EuroLeague küzdelemsorozatnak is az egyik meghatározó alakja.

A szurkolók is abban bíznak, hogy az anyagi helyzet stabilizálódásával a csapat szenzációs teljesítménye tovább javul, s mindenhol gyõzelmek teremnek majd…