Címvédés Madridban: 60-68!

Ismét megverte a kupadöntõben a Madridot a Barça | Anderson az MVP

Megvédte a címét a Király Kupában a Regal FC Barcelona, miután a madridi tornán 60-68-ra gyõzött a döntõben a Real Madrid ellenében. A két csapat nem játszott igazán látványos meccset, kevés pont esett, ami inkább a fõvárosiak malmára hajtotta a vizet. Ennek ellenére a Barcelona többnyire vezetett a találkozón, de elhúzni csak a negyedik negyedben tudott a Madridtól a végül 19 pontig jutó Alan Anderson fantasztikus játékának is köszönhetõen. Végül 8 ponttal nyert a Barça, a legértékesebb játékos pedig az amerikai lett, s így hozzásegítette a katalán gárdát a 22. Király Kupa címéhez.

A cím megvédéséért érkezett Madridba a Copa del Rey nyolcas tornájára a Barcelona, amely jó úton járt, hiszen a negyeddöntõben a DKV Badalona, az elõdöntõben pedig a bajnok Caja Laboral sem bírta erõvel. A döntõben viszont az õsi rivális Real Madrid érkezett, melynek minden kétséget kizáróan a második legjobb kerete van Spanyolországban. A mérkõzés esélyese még így is a Barcelona volt, hiszen már gyõzte le a Madridot ebben a szezonban, ahol megmutatta, hogy sokkal jobb teljesítményre képes, mint a fõvárosi gárda. A tavalyi döntõben is e két csapat találkozott, akkor a Barça nagyon simán nyert 80-61-re. A kérdés az volt, hogy folytatódik-e a katalán dominancia az El Clásicókon.

Jól kezdte a mérkõzést a Barcelona, pontosabban Alan Anderson, aki két triplával nyitott, így 9-4-re is vezetett a katalán együttes. Késõbb az erõszakos és hatékony védekezése után felzárkózott a Madrid. Navarrót sikerült teljesen kivenni a játékból, dobásai többnyire erõltetettek voltak, ami nem jött jól a Barçának. A második negyed sem hozta meg a javulást, a címvédõ nem játszott jól, habár a védekezésre nem lehetett panasz – igaz, fõvárosi oldalon sem. A nagyszünetig maradt a nagyon kevés pont, s az egál, ami a két csapat teljesítménye alapján teljesen igazságos volt.

A folytatásban sem tudott igazán sokáig vezetni a Madrid, Lorbek triplája révén már 5 pont volt a Barcelona elõnye, amely meg is maradt a 4. negyed kezdetéig. Ugyan már volt 7 is közte, de a Madrid kapaszkodott, így nyílt maradt a meccs. A negyedik negyedben aztán felõrölte a fõvárosiakat a Barcelona: Anderson ismét fõszereplõvé vált, aki egy triplával 10 pontra növelte a különbséget, s innen már nem tudott visszajönni a Madrid. A Barcelona végül 68-60-ra nyert, és megvédte a címet.

A tavalyi döntõ után ismét nyert a Regal FC Barcelona a Real Madrid ellenében a Spanyol Kupa döntõjében, s a csapat még azt is elbírta, hogy az egyik legfontosabb játékosa, Navarro finoman szólva sem játszotta élete mérkõzését. Volt helyette azonban egy Alan Anderson, aki 19 pontig jutott, és ezzel a mérkõzés legértékesebb játékosának is megválasztották. A Barça megvédte a címét, és történelme során 22. alkalommal hódította el a Király Kupát.

Real Madrid – Regal FC Barcelona 60-68
Copa del Rey, döntõ
Madrid,
Palacio de Deportes, 13.045 nézõ

Real Madrid (17+13+13+17): Tomics (12), Prigioni (10), Reyes (3), Tucker (9) és Suárez (8) – játszottak továbbá -, Llull, Mirotics (8), Rodríguez (8) és Fischer (2).

Regal Barcelona (19+11+18+20): Rubio (1), Navarro (7), Anderson (19), Perovics (2) és Lorbek (9) -játszottak továbbá -, Sada (7), Vázquez (4), Ingles (1), Ndong (6), Morris (8) és Grimau (4).