Gasol: „Különleges érzés itt lenni”

Több mint 10 év után ismét a Barcelonával edzett Pau Gasol

A Barcelona labdarúgócsapatánál megszokott óriási sajtójelenlét közepette teljesítette sok-sok év után az elsõ edzését és sajtótájékoztatóját az FC Barcelonában Pau Gasol, a klub eddigi egyetlen játékosa, aki már az NBA trónjára is felért. A Los Angeles Lakers játékosa csütörtökön elkezdett edzeni nevelõegyesületénél, ahol egyelõre csak a foglalkozásokon lesz jelen testvérével, Marc Gasollal együtt, de ha az NBA teljes szezonja elmaradna, úgy jó eséllyel Barcelonában kötnének ki. Más kérdés, hogy ennek az esélye igen csekély, amit maga az érintett is jelzett.

Az alábbiakban a sajtótájékoztatón elhangzottakból szemezgettünk.

„Különleges érzés most, ilyen körülmények közepette itt lenni: Igazság szerint mindannyian egy kicsit türelmetlenek vagyunk, ez egy furcsa helyzet, de az a lényeg, hogy nagyon boldog vagyok, szeretném kiélvezni ezt a pillanatot is. Azért jöttünk, hogy keményen dolgozzunk, hogy mi személyesen is fejlõdjünk, és úgy segítsük a csapatot, ahogy csak lehetséges. Örülök, hogy átélhetem ezt a pillanatot.”

„Igyekszünk minõségi pluszt hozzáadni az edzésekhez, keményen és komolyan fogunk dolgozni, pontosan úgy, mintha a csapat tagjai lennénk. Segíteni szeretnénk általában is, de különösen az együttes belsõ játékán próbálunk majd javítani.”

„Természetesen ha lehetõségem lenne rá, nagyon boldog lennék az Euroliga megnyerésével, de jelen pillanatban ez még nem egy olyan cím, amire aspirálhatnék, mert nem vagyok tagja egy olyan együttesnek sem, amelyik indul. De ha most nem is lenne erre lehetõség, késõbb még könnyen adódhat ilyen alkalom. Ebben a pillanatban nincs arról szó, hogy errõl álmodnék, ez egy fontos cím, amit még nem nyertem meg, és remélem, hogy ha egyszer megnyerem, a Barçával nyerem meg.”

„Marc és én is komolyan vesszük ezt a helyzetet, hálásak vagyunk a klubnak, hogy ezt a lehetõséget a rendelkezésünkre bocsátotta, ki kell használnunk.”

A Barcelona szurkolói természetesen elkezdtek bizakodni és reménykedni, hogy ebben az idényben olyan kosárcsapata lesz a Barcelonának, mely kétség kívül ritkán látható európai parketteken. Gasol ugyanakkor õszintén bevallotta, nehezen tartja elképzelhetõnek, hogy az egész idény elmaradjon az Egyesült Államokban, és nem is kívánja ezt. A játékos korábban jelezte, csak akkor jöhet számításba egy európai szerzõdés, ha az NBA teljes szezonját lefújják. „Én továbbra is optimista vagyok, és bízom benne, hogy a helyzet megoldódik, mert valóságos katasztrófa lenne az NBA jelenlegi helyzetében, ha az egész szezon elmaradna. Az igazat mondom nektek, nehezen tartom elképzelhetõnek, hogy ebben a szezonban Európában játsszak.”

Videó Gasol elsõ barcelonai edzésérõl: