Olympique Marseilles – FC Barcelona elõzetes

barátságos mérkõzés

Soha nem látott összeállításban lép ma pályára a Barcelona Perpinyában a Marseilles elleni, köszönhetõen a válogatottban szereplõ és sérült játékosok hiányának.

Szerencse a szerencsétlenségben. Így is lehetne nevezni a mostani helyzetet, hiszen azzal, hogy az elsõ csapatból csupán Valdés, Navarro és Oleguer lesz a 18-as keretben ma este a Marseilles ellen, Frank Rijkaardnak és a Barca fiataljainak lesz lehetõsége arra, hogy jó teljesítményük által akár házon belül is meg lehessen oldani a sérültek pótlását. Ez ugyan csak egy lehetõség, de ha figyelembe vesszük, hogy az elmúlt években hány tehetség került fel az utánpótlásból a Barca A keretéhez, akkor azt is mondhatjuk, nagy esély van arra, hogy ismét erõsödjön a csapat katalán jellege.

Nagy valószínûséggel a kezdõcsapat tagja lehet ma Riera, Messi, Rubén, Expósito, Mora, Dani Fragoso, Dani Fernández, Verdú, Tiago, Arnau vagy Cristian ám nem elképzelhetetlen, hogy olyan játékosok, mint Lolo, Andreu vagy Damia is szóhoz juthatnak a találkozón.

A másik oldalon sem lesznek a nagy nevek közül többen akik a válogatottban szerepelnek, így a Marseilles listája a Barthez, Luyindula, Gavanon, Méité, Sylvan N Diaye ötössel szûkülhet.

A két csapat legutóbb 1991 augusztus 21-én a Joan gamper Tornán talákozott egymással, akkor a Barca 3-0 arányban nyerte a francia csapatot, akik jelenleg a Lille és a Lyon mögött harmadikok a tabellán.

Egy biztos, a ma 19 órakor kezdõdõ összecsapás igen érdekes lesz minden szempontból, ám ha a fiatalok tisztesen helyt állnak a mérkõzésen, akkor a végeredménytõl függetlenül büszkék lehetünk rájuk, hiszen ma õk képviselik a nemzetközi porondon az FC Barcelonát.