Erik Lamela nem jön a Barcába

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK

Bár a mindössze 12 éves Erik Lamela szinte már a Barca játékosának számított, végül fordulat következett be az ügyben, s az ifjú argentin végül szülei tanácsára úgy döntött, a Rivernél marad.

Hogy miért? Ennek elsõsorban a River új ajánlata volt az oka, melyet pénteken kaptak meg a Lamela szülei, s végül ezt el is fogadták. Ebben jelentõsen megemelték a fiú járandóságát, biztosították a szülõknek, hogy a fiú késõbbi eladásából bizonyos százalékban részesedhetnek. Ezen felül a River állja majd mind Erik, mind a család másik két gyermekének oktatási költségeit egy elismert iskolában. Ezek a fejlemények pedig gyorsan meggyõzték a szülõket, különösen az édesanyát Miriam-ot, aki nem nagyon akarta elhagyni szülõföldjét. Hiszen ha Erik Barcelonába szerzõdik, akkor nem csak õ, hanem az egész család költözött volna. További ok volt a maradás mellett, hogy nem lett volna túl jó megoldás egy 12 éves fiút egy teljesen más környezetbe helyezni egyik pillanatról a másikba.

Így végül Erik Lamela nem lesz a Barcelona játékosa, legalábbis egyelõre nem. Néhány év múlva ugyanis ha megfelelõen fejlõdik, a katalán klub egészen biztosan újra megpróbálja majd átcsábítani Európába.