Rijkaard: A derbin bármi megtörténhet

NYILATKOZATOK

Miután Miguel Angel Lotina, az Espanyol mestere a hétvégén már hangot adott véleményének a közelgõ katalán derbirõl, most megszólalt Frank Rijkaard is, aki mindenképpen óvatosabban nyilatkozott, mint kollégája.

Rijkaard számára ez lesz a harmadik katalán derbi a Barca edzõjeként, s annyit már megtanult, ezek a mérkõzések roppant kemények, s elõre megjósolhatatlan, hogy mi fog történni. Most talán még inkább igaz, hogy nagy csatára van kilátás a szombati mérkõzésen, hiszen minkét katalóniai csapat jól kezdte az évet. Ebben Rijkaard is egyetért, s elismerõen szólt az Espanyolról: ?Az Espanyol egy remek csapat, mely nagyon-nagyon jól játszik, s a játékosai jó munkát végeznek. ?

Az Espanyol azzal, hogy jól kezdte az idényt, sokak tiszteletét kivívta, így Rijkaard is arról beszélt, hogy csapatának maximális tisztelettel kell mennie a Muntjuicba. ?Sokan mondják, hogy a derbin nincs favorit, de számomra az a fontos, hogy mit látok majd a mérkõzésen. A játéktéren majd mindkét csapatnak nagyon meg kell kûzdenie a sikerért, s megmutatnia, hogy jobb mint a másik.?

A holland mesternek játékosaival ellentétben már korábban módja lesz találkoznia ?ellenfelével?, mert szerdán részt vesz a hagyományos közös fotózáson az Espanyol mesterével, Lotinával. Ez a kép hivatott minden évben demonstrálni a két klub, és edzõi közötti testvériséget.