Rijkaard már nem igazolna?

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK

A Barcelona vezetõedzõje, Frank Rijkaard egyes források szerint már azt fontolgatja, hogy mégsem kéri a vezetõségtõl, hogy új játékost hozzanak a csapathoz, s inkább elõnyben részesíti a házon belüli megoldást.

Rijkaard ezt annak ellenére mondja, hogy egyre bíztatóbban alakulnak az általa elõnyben részesített Alessio Tacchinardi ügyei, aki a napokban ismételten kijelentette; örömmel jönne a Barcába. Kérdés, hogy mi változtatta meg a mester véleményét, hiszen korábban a vezetõség tagjaival már eldöntötték, hogy egy futballista leigazolása mindenképpen szükséges. Talán az egyetlen lehetséges indok az, hogy a mára már hiányposzttá váló szûrõ középpályás szerepkört az utóbbi idõben remekül megoldotta Rafa Márquez. Az alapvetõen középsõ védõként játszó mexikói gyakran jobb teljesítményt tudott nyújtani új posztján, mint tette korábban a régin. Szintén az igazolások ellen hangolhatta” Rijkaardot, hogy immár visszatért a csapathoz Gerard is, akinek ráadásul nem is idegen ez a szerepkör.

Ezen felül a vezetõedzõ érthetõen óvatos azzal, hogy egy új arcot hozzon a jó összeállt, remek hangulatú, és nagyon sikeréhes közösségbe. Rijkaard a hírek szerint álláspontjáról már tájékoztatta Txiki Begiristain technikai igazgatót, aki támogatta a javaslatot, s bizalmát fejezte ki a fiatal játékosok, Messi és Damiá irányába is.”