Ten Cate Rosell-t bírálja

KLUBÜGYEK

Henk Ten Cate a Barca másodedzõje dühkitörésében a csapat alelnökét, Sandro Rosselt hibáztatta: Ha a dolgok rosszabbul mennek, Rossel egybõl azzal jön, hogy Scolari lenne az ideális edzõ.”

Egyébként Rossel és Scolari nem ismeretlenek egymás számára, hiszen Sandro a Nike dél-amerikai hódító hadjáratának vezetõ embere volt, mielõtt csatlakozott volna Laporta-hoz. Scolari pedig asportszergyártó óriás által támogatott brazil válogatott szövetségi kapitányi posztját töltötte be. Így tehát érthetõ, hogy az alelnök miért dobálózik a brazil tréner nevével.

A holland másodedzõ amiatt is haragjának adott hangot, hogy a nyáron nem sikerült megegyeznie a klubnak Edgar Davids-szal. Ten Cate szerint Rossel igen csak ludas a „Pitbull” elvesztésében: „Edgar gyõztes mentalitást hozott a csapatba. Ha rajtam múlna, már holnap visszatérhetne. Azt beszélik, hogy õ maga szakította meg a tárgyalásokat, de én hallottam egy másik verziót, Edgar verzióját is. Õ meg akart egyezni a klubbal, de a vezetõség egyik tagja nagyon megnehezítette a dolgot.”

Ten Cate ezután Patrick Kluivertrõl is ejtett néhány szót, aki szerinte nehéz idõszakot élt át a csapatnál, és végül is távozásra kényszerítették: „A viszony a klub és Patrick között hat komplikált esztendõ után megszakadt. Az egyszerûen botrányos, ahogyan az utolsó két évben szabotálták õt. A Sport címû napilap megállapodott a korábbi elnökkel, Joan Gaspart-tal, hogy anyagilag támogatják Saviola megvásárlását, de akkor az argentinnak játszania kell. Hihetetlen, hogy egy újság résztulajdonosa lehet egy játékosnak. A Sport akkor is Saviolát dicsõítette, amikor nem játszott valami jól, miközben Kluivert jó formában volt.”