Fõpróba a nagy elõadás elõtt

ELÕZETES

A Barcelona ma este játsza utolsó mérkõzését a jövõ héten esedékes Real Madrid elleni szuperrangadó elõtt. A játékosoknak azonban ma még a Betisre kell koncentrálniuk, mert a Ruíz de Loperában már sokakat értek váratlan meglepetések. Amennyiben a Barca gyõz, ismételten rekordot állíthat be remek idénykezdetével, de ennél még fontosabb, hogy ez esetben biztosan megõrizné hét pontos elõnyét a bajnoki tabellán.

Az elõny megõrzése mindenképpen nyugalmat adna a katalán játékosoknak a Real elleni mérkõzés elõtt, a Madridra pedig nyomást helyezne, mert számukra egy esetleges Nou Camp-beli vereség már azt jelentené, hogy tíz pontos hátrányba kerülnének. De a Barca számára nagyon nehéz mérkõzésnek ígérkezik a mai sevillai összecsapás, mert az andalúziai zöld-fehéreket mostanában nem nagyon szokták legyõzni. Meglepõ módon a Betis legutóbb szeptember 18.-án szenvedett vereséget, akkor Pamplónában az Osasuna ellen. Hazai környezetben pedig egy héttel korábban, az Espanyol ellen volt kénytelen vesztesként elvonulni Lorenzo Serra Ferrer csapata. Ennek ellenére a Betis nem áll túl jó helyen a bajnoki táblázaton, mert 12 pontjával mindössze a 13. helyet tudta eddig megszerezni. Ennek oka, hogy a Betis igazi döntetlen specialista, s bár a csapat alig-alig szenved vereséget, bizony a gyõzelmek is ritkák mostanában. Serra Ferrer csapata megosztozott már a pontokon a Valencia, a Deportivo és a Real Madrid ellen is, de természetesen kisebb együttesekkel szemben is zömmel csak x-re futotta. Így hát az mindenképpen biztos, hogy a Barcelonának ma este nagyon meg kell majd küzdenie a három pontért.

A Betisnek talán két legfontosabb játékosa, Joaquín és Oliveira is kisebb sérüléssel bajlódik, de az a valószínû, hogy mindketten vállalni tudják majd a játékot. Joaquínnek a térdével vannak problémái, míg brazil csapattársának a talpa nem teljesen egészséges. Biztosan nem védhet viszont az elsõ számú kapus Prats, akit Doblas fog helyettesíteni. A Barcelonánál Frank Rijkaard minden valószínûség szerint nem nagyon fog változtatni a Deportivo ellen jól szereplõ csapaton, és csak Damiá kerül a kezdõbe a sérült Belletti helyett. Ez azt jelenti, hogy hiába épült már fel Sylvinho és Gerard is, õk kezdõként egyelõre nem kapnak helyet a gárdában. Márquez tehát tovább õrzi helyét a középpályán, s ha továbbra is olyan jól látja el feladatát, mint eddig, akkor Gerardnak nagyon nehéz lesz visszakerülni a csapatba. A péntéken apró sérülést szenvedett Ronaldinho már egészséges, így bizonyosan a kezdõbe kerül, csakúgy mint Eto’o is. A kameruni helye természetesen nem ingott meg a kezdõcsapatban, de a héten felmerültek olyan lehetõségek, hogy ezen a mérkõzésen Rijkaard inkább Henrik Larssonnak ad lehetõséget, s Eto’o-t pihenteti a Real elleni mérkõzésre. Ebbõl azonban úgy tûnik semmi sem lesz, és Samuel Eto’o most is a többiekkel együtt futhat ki a pályára. Mindenképpen figyelemre méltó, hogy Belletti sérülése ellenére, Rijkaard mellett már a következõ játkosok várnak majd bevetésre: Rubén(kapus), Fernando Navarro, Sylvinho, Gerard, Messi, Iniesta és Larsson. Ez a névsor pedig már olyan, amivel Frank Rijkaard tud változtatni a mérkõzés menetén, ha szükséges.

A Barca tehát ma este elõnye megtartásáért küzdhet Sevillában, s ha a csapat erõfeszítéseit siker koronázza, akkor a gránátvörös-kékek nyugodtan várhatják a jövõ heti Real elleni rangadót. A találkozóról a fórumban, élõ online tudosítás formájában beszámolunk, a mérkõzésrõl elnevezett topicban.

Real Betis-FC Barcelona
Sevilla, Ruiz de Lopera Stadion
21.00
Vezeti:
Pérez Lasa

Várható kezdõcsapatok:

Betis: Doblas; Melli, Juanito, Rivas, Tais; Joaquín, Cañas, Benjamín, Edu; Fernando és Oliveira.

Barcelona: Valdés, Damiá, Oleguer, Puyol, Van Bronckhorst, Márquez, Deco, Xavi, Ronaldinho, Giuly és Eto’o.