Betis-Barcelona számokban

LAPSZEMLE

Jó szokásunkhoz híven most is megmutatjuk, hogyan értékelte a játékosok teljesítményét az El Mundo Deportivo katalán napilap, a tegnap esti mérkõzés után. Különösen azért érdekes most ezt megtekinteni, mert ez volt a Barca idei elsõ bajnoki veresége.

Egyértelmûen nem meglepetés, hogy az egész szezon során most kapott a legtöbb Barca játékos egyest, hiszen eddig igen ritkának számított ez a jegy a katalánoknál. A hazai zöld-fehér játékosok átlagban jóval jobb jegyeket kaptak, de náluk is inkább csak a kettes dominált, a hármasokkal szemben. Teljesen megérdemelt Doblas kapus, Joaquín és Oliveira hármasa. A vendégjátékosok produkcióját igen kritikusan, de reálisan értékelte az újság. A súlyos hibákat elkövetõ játékosok (Puyol, Oleguer) csak egyest kaphattak, de a mérkõzés egészében gyengén játszó Xavi és Eto’o sem érdemelt jobbat ennél az osztályzatnál. Valdés egyértelmûen a második gólt megelõzõ hibájának „köszönhette”, hogy csak kettest kapott. Picit talán eltúlzott Deco és Ronaldinho hármasa, mert õk is csak akaratukkal emelkedtek ki társaik közül, s nem jó teljesítményükkel. Megérdemelt viszont az ismételten jól és bátran futballozó Damiá hármasa, aki csapata egyik legjobbja volt. Az újságírok végezetül egyest adtak a játékvezetõnek is, akinek voltak különös ítéletei, de ténykedése nem befolyásolta a mérkõzés végkimenetelét.

Real Betis-FC Barcelona: 2-1 (0-0)
Sevilla, Ruiz de Lopera Stadion
35.000 nézõ
Vezette:
Pérez Lasa (1)

Real Betis: Doblas (3); Melli (2), Juanito (2), Rivas (2), Tais (2), Cañas (3), Assunçao (3); Joaquín (3), Benjamín (2), Edu (2) és Oliveira (3)
Cserék: Fernando (2) Benjamín helyett (45′); Arzu (2) Assunçao helyett (76′); Alfonso (nem értékelhetõ) Joaquín helyett(85′)
Vezetõedzõ: Llorenç Serra Ferrer (3)

FC Barcelona: Valdés (2); Damià (3), Puyol (1), Oleguer (1), Van Bronckhorst (2); Deco (3), Márquez (2), Xavi (1); Giuly (2), Eto’o (1) és Ronaldinho (3)
Cserék: Gerard (3) Oleguer helyett (59′); Larsson (2) Giuly helyett (64′); Iniesta (1) Xavi helyett (72′)
Vezetõedzõ: Frank Rijkaard (2)

Gólok: 1–0, Edu (48′); 2–0, Oliveira (68′); 2–1, Gerard (71′)
Sárga lapok: Rivas (72′), Doblas (74′), Van Bronckhorst (78′), Ronaldinho (90′)
Szabálytalanságok: 11-16
Szögletek: 3-7
Kapura lövések: 4-4
Labdabirtoklás: 37%-63%