Rijkaard szerint hibásan idézték Ten Cate-t

KLUBVEZETÉS

Elsimulni látszik a viszály a Barca háza táján, amely még a múlt héten keletkezett, bár egyesek szerint csupán helytelen idézésrõl volt szó.

A Barcelona alelnöke, Sandro Rosell és a csapat másodedzõje, Henk ten Cate megölelték egymást, mielõtt elindultak volna a vasárnapi Betis elleni mérkõzésre. És, hogy miért fontos ezt kihangsúlyozni? A múlt héten a holland edzõ Laporta jobb kezét, Rosellt bíráló nyilatkozataitól volt hangos a nemzetközi sajtó, tehát azt gondolná az ember, hogy a két férfi nincs éppen kebelbaráti viszonyban.

A békülési jelenet a helyi sajtó szeme, illetve kamerái láttára zajlott le, és ezzel feltehetõen véget ért a napok óta húzódó viszály, mely Ten Cate az egyik holland magazinnak adott nyilatkozatával robbant ki. Az üggyel kapcsolatban a vádlott is megszólalt: Annyit mondhatok, hogy nem tulajdonítottam túl nagy jelentõséget a dolgoknak,”– kezdte Rosell. „Még múlt hét szerdán Henk felhívott, és értesített, hogy megjelent ez a cikk. Rögtön hozzátette, hogy a leírtak nem egyeznek meg az általa elmondottakkal. Hálás vagyok, amiért felhívott. Csak az olyan embereket tisztelem, akik szemtõl szemben elmondják a véleményüket, és nem a médiából értesülsz róla, hogy mit is gondol rólad.” A cikk szerint az egyik ütközési pont az volt, hogy Rosell szívesen látná a brazil sikeredzõt, Scolarit a kispadon: „Csak a bolondok gondolhatják, hogy valakit Rijkaard helyére szeretnék hozni. Az igaz, hogy Scolari a barátom, de soha nem beszéltem annak lehetõségérõl, hogy Barcelonába hoznám edzõnek.”

A hétvége volt az elsõ alakalom, amikor Sandro Rosell is a játékosokkal tartott egy idegenbeli mérkõzésre, és a csapatbuszon volt lehetõsége tisztáznia a dolgokat a holland másodedzõvel. Mindenesetre, a klub alelnöke nem pályázik jó eséllyel a csapat kabalájának posztjára, mert az elsõ idegenbeli mérkõzésen, ahol õ is a lelátón szorított a csapatért, elveszítette idei veretlenségét a Barca.

Az üggyel kapcsolatban természetesen a vezetõedzõ, Frank Rijkaard is megszólalt, aki elmondta, hogy szerinte Henk ten Cate szavait a holland újság nem a valóságnak megfelelõen közölte. „Ten Cate és én már megbeszéltük ezt, és sajnálatos, hogy ilyen dolgok megtörténtek. Különösen amiatt bosszantó ez, mert Henk egy olyan ember, aki mindig a csapategységért dolgozik,”– kelt honfitársa védelmére Rijkaard. „Henk elmagyarázta, hogy mi történt, de én csak akkor kapok igazán elégtételt, ha az újságíró visszavonja azt az interjút, amit közzétett. Egyelõre még vizsgáljuk, hogy mi is történt valójában.”

Remélhetõleg ezzel lezárult ez a zavaros történet, és a csapat most már kizárólag a hétvégi örökrangadóra, a Real Madrid elleni összecsapásra készülhet.”