Jorquera: Közeleg a visszatérés

INTERJÚ

Közel hat hónapos kihagyás után közeleg az idõ, amikor Albert Jorquera ismét játszhat. Az fcbarcelona.com exkluzív interjút készített a Barca második számú kapusával, melyben elmondta, hogy hogyan értékeli a hosszú kihagyást a folyamatos sérülések miatt, s hogy már az új év elején szeretne visszatérni.

Hogy érzed magad?

Nagyon jól. Úgy tûnik, hogy már a végsõ stádiumában vagyunk a sérülésnek, s végre teljesen felépülök belõle.”

Szerinted mikorra várható a visszatérésed?

„Az orvosok azt mondták, hogy még nincs kijelölt idõpont, hisz még ellenõriznünk kell az állapotomat. Mivel legutoljára túl hamar tértem vissza, most nem fogom elsietni a dolgot. De legkésõbb karácsonykor, vagy ha egy picit megerõltetem magam, egy-két mérkõzéssel karácsony elõtt is játszhatok már.”

Rendben leszel már a Valencia ellen december 18-án?

„Az még nagyon korai lenne.”

Augusztusban úgy tûnt, hogy már szeptember közepén visszatérhetsz, s most már december van, azóta túlestél egy operáción is szeptember 30-án. Hogyan viselted ezt?

„Mindent megtettem, ami tõlem telt. Egy két-három hónapos sérüléssel kezdõdött, s most már hat hónapja tart. Volt, amikor nagyon rosszul viseltem, de most, hogy közeledik a visszatérés, úgy tûnik, mintha nagyon gyorsan eltelt volna ez az idõszak. „

Meghosszabbítottad a felépülési idõszakot, hogy elkerülj minden késõbbi problémát a csuklóddal?

„Igen, az orvosok és én is úgy gondoltuk, hogy nem szabad kockáztatni. Két vagy három hónap felépülést számoltunk a mûtét után, s végül inkább három hónap lett belõle, mint kettõ. „.

Bár idén még nem játszottál, azért egyik szemedet a csapaton tartottad. Mi a véleményed a gárdáról?

„Az, ami mindenki másnak: Nagyszerû! A csapat egyszerûen fantasztikus. Kivételes szezonunk van. Az egyetlen negatívum, a sok sérülés, amelyet a csapat játékosai elszenvedtek.”

Mondhatjuk, hogy kialakult a csapatban egy rettegés a sérülésektõl?

„Nem, ez nem rettegés, de nagyon mélyen érint minket, hisz õk csapattársaink, nem pedig kívülállók. Személyesen és futball szempontból is érint minket a dolog, ezért kihatással van az egész csapatra.”

Kialakul valami különleges kapocs a sérült játékosok között?

„Igen. Amikor az orvosi szobában vagyunk, mindig nevetünk és viccelõdünk. Ha nem találkozol túl sokat a csapat többi részével, kialakítod a saját körödet.”

A sok sérülés ellenére nem is kívánhattunk volna jobb szezonkezdést!

„Lehetetlen, lehetetlen! Az egyetlen folt a becsületünkön a kupából való kiesés lehet, de az igazságot megvallva mindenki úgy érzi, hogy ez egy különleges év a Barca számára!””