Köszönet Fortunának! Albacete-Barcelona: 1-2

ÖSSZEFOGLALÓ

Talán az idény eddigi leggyengébb teljesítményével, és jókora szerencsével a Barca végül nyerni tudott az Albacete elleni mérkõzésen. A csapat szinte az egész meccsen gyengén játszott, annak ellenére, hogy már a találkozó elején megszerezte a vezetést. El kell ismerni, hogy az Albacete tegnap rászolgált volna legalább az egy pontra, de a szerencse most a Barcával volt.

A mérkõzés elején talán senki nem gondolta, hogy ezen az estén a Barcelonának borzasztóan meg kell majd izzadnia a három pontért. Ezt az érzést ráadásul csak erõsíthette a mérkõzés második percének eseménysorozata. A Barca ekkor egy lendületes akciót vezetett, de a támadás végül elakadt, s a labda a hazaiakhoz került. A katalán játékosok közül többen is már visszafelé futottak, kivéve Iniestát, aki harciasan megtámadta Penát, s labdaszerzési kísérletét siker koronázta. A szülõvárosába visszatérõ fiatal játékos miután visszaszerezte a labdát, gyorsan a hálóba továbbította azt. Ezzel tehát már a második percben vezetett a vendég gárda, de a jó kezdést sajnos sem további gólok, sem jó játék nem követte. A katalánok teljes játéka hagyott kívánnivalót maga után, hiszen Rijkaard csapata semmiképpen nem hozta lázba az albacetei közönséget. Persze a hazaiak sem brillíroztak éppen, de a látványt nem is tõlük lehetett igazán várni. A hazaiak mindent megtettek, de a Barca azért uralta a játékot az elsõ játékrészben, s biztosan tartotta egy gólos elõnyét. Komoly helyzetek szinte nem is voltak az elsõ 45 percben, mely jól megmutatja a teljes eseménytelenséget.

A második játékrészben jelentõsen megélénkült a találkozó, köszönhetõen elsõsorban a hazaiaknak, akik némi kockázatot vállalva egyre többet támadtak. A sok támadásvezetésbõl egyre több lehetõséget is ki tudtak dolgozni a fehérmezes hazaiak, s így érzõdött, hogy ha a Barca nem kapja össze magát, könnyen bajba kerülhet. A katalánok viszont képtelenek voltak felpörögni, s a támadójátékuk a második játékrészben is szinte teljesen hatástalan volt. Az Albacete egyre több veszélyes akciót vezetett, s egyszer már a szerencse sem mentette meg a vendégeket. A 73. percben egy szabadrúgás alkalmával jól ívelõdött a labda Valdés kapuja elé, s a remek ütemben emelkedõ Mark González a kapuba csúsztatta a játékszert. Sokan ekkor bizonyára arra számítottak, hogy a hátralévõ bõ 15 percre majd föltámad a Barca, de a katalánok még ekkor sem tudták megmutatni valós tudásukat. Néhány perccel a hazai egyenlítés után már a vezetést is könnyen megszerezhette volna az Albacete, s ha Puyol nem ment a gólvonalról, akkor ez nem csak feltételes mód lenne. Aztán a szerencse a 85. percben még egyszer a kegyeibe fogadta a Barcelonát, mert szinte a semmibõl gyönyörû gólt szereztek a gránátvörös-kékek. Egy védõ által kifejelt labdát ugyanis Xavi majd 20 méterrõl kapásból, nagy erõvel a hosszú sarokba zúdított, s ezzel ismét vezetett a Barca. A hátralévõ idõben még két nagy lehetõsége is adódott a vendégeknek, de mind Eto’o, mind Sylvinho elpuskázta a helyzetét. A játékvezetõ (nem alaptalanul) 6 perc hosszabbítást rendelt el, mely végül 7 perc lett, de ez sem volt elég már az Albacetének az újabb egyenlítésre.

A Barcelona tehát nagyon nehezen begyûjtötte a három pontot, mely az egyetlen pozitívumnak tekinthetõ a csapat játékát látva. Kiemelésre érdemes viszont, hogy a katalán gárda a forduló után is biztosan megtartja majd 9 pontos elõnyét a tabellán, s hogy a csapat a 15 forduló alatt megszerezhetõ 45 pontból 38-at magáénak tudhat. Jövõ héten a Valencia ellen viszont sokkal több kell majd az újabb három egységért.

Albacete-FC Barcelona: 1-2 (0-1)
Albacete, Carlos Belmonte Stadion
17.000 nézõ
Vezette:
Pérez Burrul

Albacete: Gaspercic; Oscar Montiel, Rubén, Siviero, Peña; David Sánchez (Iván Díaz, 86.p), Gaspar, Redondo (Francisco, 72.p), Mark González (Momo, 88.p); Pacheco és Mikel.

Barcelona: Valdés; Damiá (Messi, 95.p), Oleguer, Puyol, Gio; Xavi, Márquez (Rodri, 87.p), Iniesta, Deco; Ronaldinho (Sylvinho, 87.p) és Eto’o.

Gólok: 0-1. 2.perc Iniesta, 1-1. 73.perc Mark González 1-2. 84. perc Xavi.
Sárga lapok: David Sánchez, Damiá, Sylvinho
A mérkõzés legjobbja (az Eurobarca értékelése szerint): Carles Puyol