Dinho: Sheva megérdemelte

A Milan ukránja az Aranylabdás

Mitán kitudódott, amit mindenki sejtett, hogy Shevchenko kapta az Aranylabdát, csapatunk ásza, Ronaldinho megragadta az alkalmat, hogy elsõként gratuláljon az ukrán gyõztesnek.

Ronaldinho elmondta, hogy Sheva megérdemelte az elismerést, amelynek õ a harmadik helyezettje lett, a második pedig szintén csapatunk játékosa, a portugál Deco lett. Ez a kitüntetés azért jár, amit eddig tett, hiszen õ egy nagy játékos, s rengeteget dolgozott.” Ronaldinho úgy gondolja, hogy az ötvenes lista bármely tagja megérdemelte volna a kitüntetést, s azok a játékosok, akik favoritoknak számítottak, különleges helyzetben vannak, ezért kitüntetve érezhetik magukat.

Ezután Ronaldinho elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja, hogy az elõzõ fordulóban sikerült gyõzedelmeskedni az Albacete felett, egy olyan csapattal, amely az elõzõ mérkõzések során elfáradt. Hozzátette, hogy gyengébb formája annak volt köszönhetõ, hogy egy kisebb könyöksérüléssel bajlódott, de a rengeteg sérült miatt nem maradhatott ki a csapatból. Reményét fejezte ki továbbá, hogy a Valencia ellen már egy jobb csapat áll ki. Szerda-szombat ritmusban játszunk, a kisebb sérüléseket már meg se érezzük, de ha több kicsi összejön, az együtt már elviselhetetlen.

Az újságírók ezután a tegnap esti madridi történésekrõl faggatták: „Nehéz ezekrõl a dolgokról beszélni, s remélem ez többet nem fordulhat elõ, se a focipályán, se a való életben, remélem mindenki nyugodtan él majd!”

1. Andrij Shevchenko (ukrán, Milan) 175 pont
2. Deco (portugál, Porto/Barcelona) 139
3. Ronaldinho (brazil, Barcelona) 133″