Eto’o nem pihen. Barcelona-Ajax: 2-1

ÖSSZEFOGLALÓ

Tegnap este a Barcelona egy közepes mérkõzésen Samuel Eto’o két góljának köszönhetõen legyõzte az Ajax Amsterdam együttesét, ahol mindkét gárda a lehetõ legjobb összeállításában kezdte a játékot. A Barca különösen az elsõ félidõben játszott jól, amíg a rutinosabb (és jobb) gárda volt pályán. A hollandok csak a találkozó legvégén tudtak szépíteni az eredményen, de ennek már nem volt jelentõsége.

A már régen lekötött barátságos mérkõzés nem hozott hibátlan játékot, de azért természetesen a közönség láthatott szép jeleneteket, s három gólt. Az elsõ ezek közük már a találkozó elsõ percében megszületett a még kicsit álmos Ajax játékosok között. A Barca középen vezetett támadást Iniesta és Messi révén, akik aztán jól kiszolgálták Eto’o-t, a kameruni pedig megszerezte aznapi elsõ gólját. Sokáig nem volt újabb nagy gólhelyzet, de a 30. percben már nemcsak helyzet született, hanem gól is. Egy gyors ellentámadás során Xavi indította Eto’o-t, aki ezt a helyzetét is gólra váltotta, egy pontos és erõs lövéssel. Helyenként a Barcelona nagyon szép támadásokat vezetett, mely elnyerte a tetszését a kevés nézõnek, akik jó hangulatot teremtettek a Martínez Valero stadionban. Hamarosan egy Xavi-Eto’o-Messi akció végén a fiatal argentin szerezhetett volna gólt, de Stekelenburg kapus bravúrral hárított. Hasonló volt a helyzet a 40. percben is, mikor Iniesta közeli próbálkozását védte szépen a holland kapus. Az Ajax veszélytelenebbül játszott, bár kis szerencsével szépíthetett volna, hiszen Sneijder a kapufát találta el.

A szünetben és a második játékrész során Frank Rijkaard szinte az egész csapatot kicserélte, s egyre több fiatal futballista került a pályára. Így nem is volt meglepetés, hogy a csapatnak jóval kevesebb lehetõsége volt a második 45 percben, s a játék sem volt az igazi. Természetesen a Ronald Koeman vezette piros fehéreknél is sok csere volt, mely nem tett jót a mérkõzés színvonalának. Viszont legalább nem történt egyetlen sérülés sem, és valamennyit pihenhettek a nagyon igénybevett futballisták. Az utolsó percekben még Lindgren révén szépíteni tudtak a hollandok, de a lényegen ez már nem változtatott, mivel a Barcelona megnyerte a barátságos találkozót.

FC Barcelona-AFC Ajax: 2-1(2-0)
Elche, Martínez Valero Stadion
7.000 nézõ
Vezete:
Lizondo Cortés

Barçelona: Valdés (Ruben, 46′), Damià (Oleguer, 46′), Puyol, Navarro, Sylvinho (Riera, 69′), Gio (Fragoso, 46′), Deco (Javito, 69′), Xavi (Peña, 46′), Iniesta (Rodri, 46′), Messi és Eto´o (Cristian, 46′).

Ajax: Stekelenburg (Vonk, 46′), Obodai, De Jong (Emanuelson, 60′), Escudé, Mitea (Manucharyan, 46′; Lindgren, 59′), Maxwell (Filipe, 46′), Sneijder (Boukhari, 46′), Van der Vaart, Galásek (Masduro, 69′), Rosales (De Ridder, 46′) és Anastasiou

Gólok: 1-0, Eto’o (1′) 2-0, Eto’o (29′) 2-1, Lindgren (89′)
Sárga lapok: Fernando Navarro (31′); Rodri (78′) és Boukhari (85′)