A spanyol élcsapatok versengenek Edu-ért

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK

Az Arsenal középpályása, Edu elárulta, hogy a spanyol bajnokság három élcsapata, a Barcelona, a Real Madrid és a Valencia is az aláírásáért küzdenek.

A brazil játékos szerzõdése a nyáron lejár, és a klubjával ellentétben õ nem szívesen hosszabbítaná meg a kontraktust. Az ágyúsok trénere, Arsene Wenger ennek megfelelõen mellõzi is a sokoldalú középpályást, aki így érthetõen minél elõbb távozni szeretne Londonból. A Manchester United is élénk érdeklõdést mutat, ám a spanyol trió esélyesebbnek tûnik a játékosért folytatott harcban.

Edu januári távozása tehát szinte már készpénznek vehetõ, csak a végállomás tisztázatlan. A brazil már tárgyalt a Bajnokok Ligájából búcsúzó Valenciával, és a két fél álláspontja nagymértékben közeledni látszik a megegyezés felé. Azonban a katalánoknak és a fõvárosiaknak sem kell lemondaniuk a játékosról, hiszen Edu elmondta, hogy mindhárom csapattal tárgyal.

Rengeteg spekuláció látott napvilágot a jövõmmel kapcsolatban, de még én magam sem tudom, hogy hová vezet majd az utam,”– kezdte a Londonból elvágyó brazil. „Tudom, hogy a Barcelona, a Real Madrid és a Valencia is érdeklõdik irántam, és elégedetté tesz, hogy a három legnagyobb spanyol klub felfigyelt rám. De januárig senkivel nem tárgyalhatok, hiszen májusig élõ szerzõdésem van. Bizonyos szempontból jól érzem magam Londonban, és örömteli, hogy Angliában elismerik a teljesítményemet. De a kihívás mindig is vonzott: új ország, új csapat, ahol ismét élnem kell a kínálkozó lehetõséggel, mint anno az Arsenal-nál is. Meg kell várni a januárt, hogy meghozhassam a helyes döntést.”

Edu 2001-ben tette át a székhelyét Brazíliából Londonba, de nem volt könnyû számára a beilleszkedés. Az elmúlt másfél évben azonban fantasztikus teljesítményjavulást produkált, alapember lett a bajnoki címig jutó Arsenal-ban, és meghívást kapott a brazil válogatottba is. A spanyol csapatokat biztosan nem az elmúlt hetekben nyújtott produkciójával bûvölte el, hiszen Arsene Wenger nem rá építi a csapatot. A francia mester nyíltan kijelentette, hogy amíg Edu nem hosszabbít, addig nem teszi be a csapatba. Tisztán látszik tehát, hogy a jelenlegi állapot nem jó az angoloknak sem, mivel nem is játszik a brazil, és a nyáron pedig ingyen távozhat majd. „