Bevehetõ erõd?

ELÕZETES

Nem túlzás állítani, a Barcelona ma este a bajnoki szezon egyik legnehezebb meccsét vívja Sevillában a Sanchez Pizjuánban. A Sevilla a Barcelonához hasonlóan ebben a bajnokságban veretlen hazai pályán, s általában gyõz is, mivel a mérlege hét gyõzelem és két döntetlen. Frank Rijkaardnak tehát nincs könnyû dolga, hogy kidolgozza a nyerõ taktikát Caparros csapata ellen, de ha ez sikerülne, s a gárda legyõzné az andalúziaiakat, az nagy lökést adhatna a gránátvörös-kékeknek.

A katalánok ebben a naptári évben eddig egyszer játszottak csak idegenben, s akkor ki is kaptak a Villarreal vendégeként, de a csapat pozícióját aztán stabilizálta a két hazai gyõzelem. Remélhetõleg a játékosok e sikerek után teljesen visszanyerték önbizalmukat és jó formájukat, mivel ma este minden tudásukra szükségük lesz Puyoléknak. Mindenképpen jó hír, hogy Rijkaard egyre nagyobb cseresorral rendelkezik, bár a legújabb igazolás, Maxi Lopez egyelõre nem utazott el a csapattal délre. Demetrio Albertini viszont már néhány napja a többiekkel készül, így õ ott lesz a gárdával, igaz csak a cserék között. A holland mester ugyanis valószínûleg nem bolygatja meg a múlt héten jól teljesítõ tizenegyet.

A cseresorban immár csak egy B keretbõl érkezõ játékos van, mivel Damiá továbbra is a felnõtt csapattal készül. A többi csereember viszont már eredetileg is a nagy csapathoz tartozott, így a holland edzõnek mindenképpen jobbak a lehetõségei, mint az utóbbi hetekben. Immár csak támadócseréje nincs Rijkaardnak, de szerencsére ez is megoldódik már a jövõ héttõl Lopez érkezésével. Most pedig még mindenki abban bízhat, hogy Eto’o hozza remek formáját, s góllal terheli meg a Sevilla hálóját is.

A hazai környezetben veretlen sevillai alakulat idén már-már élcsapatnak tekinthetõ, hiszen Baptistáék minden nagycsapatra veszélyesek, s jelenleg is a tabella negyedik helyén tanyáznak. Caparros mesternek ugyan vannak gondjai, de a piros-fehérek mindenképpen jó esélyekkel futnak neki a Barcelona elleni meccsnek is. A problémák a védelemmel adódtak, mivel a legutóbbi két meccsen két középsõ védõjét veszítette el sérülések folytán az andalúziai csapat. Javi Navarro és Pablo Ruiz hiányában Aitor Ocio illetve Pablo Alfaro lesz a védelem tengelyében. A csatársorban Baptista mellett várhatóan Antoñito kezd majd, s riogatja a Puyollal felálló katalán védelmet. A Barca kapitányának voltak problémái, de végül meggyógyult, s vállalja a játékot.

Nehéz feladat elõtt áll tehát a Barcelona, mely nagy fegyvertényt hajtana végre, ha megszakítaná a Sevilla veretlenségi sorozatát, ehhez azonban nagyon jó és türelmes játékra lesz szüksége.

Sevilla FC-FC Barcelona
Sevilla, Ramón Sánchez Pizjuán
21:30
Vezeti:
Turienzo Alvarez

Sevilla FC: Esteban; Sergio Ramos, Pablo Alfaro, Aitor Ocio, David; Daniel Alves, Renato, Martí, Puerta; Julio Baptista, Antoñito.

FC Barcelona: Valdés; Belletti, Puyol, Oleguer, Gio; Xavi, Márquez, Deco; Giuly, Eto’o és Ronaldinho.