Az elõdök nyomdokain

Újabb rekord dõlt meg!

Két mérkõzés, hat pont, hét lõtt gól, nulla kapott. Ha a számokat nézzük, az utolsó két mérkõzésen kiemelkedõt nyújtottunk, s elérhetõ közelségbe kerültek az elmúlt évek nagyjainak rekordjai is.

Baptista nyugatalnul, csalódottan, összetörten elemte fel kezeit, miután sikerült saját kapujába fejelni a labdát. Tíz perc alatt három gól született, majd a hajrában még egy, a szemfüles Giuly jóvoltából. Az arcán jól lehetett látni az elkeseredettséget, hiszen érezte, hogy sem õ, sem csapata nem képes megállítani a szélsebesen robogó katalánokat. A Barcelona mosolyogva vitte el a három pontot a Sanchez Pizjuán stadionból, s emelett még egy rekordot is felállított, amivel ismét bizonyította, hogy az utóbbi 15 év legjobb csapatát láthatják a lelkes szurkolók.

Huszonegy játéknap után 51 pont áll a Barcelona neve mögött a tabellán. Ebbõl 31-et a Nou Campben, 20-at idegenben gyûjtött be Frank Rijkaard alakulata, s az idegenbeli mérlegre se lehet panasz, hiszen 10 mérkõzésen 6 gyõzelem, 2 döntetlen és 2 vereség született a Betis és a Villarreal ellen. Ez egy olyan statisztika, amely az utóbbi tizenöt évben egyedülálló.

Amióta a gyõzelemért 3 pont jár, a 95/96-os szezon óta a legtöbb 46 pont volt, amit a csapat össze tudott gyûjteni, mégpedig 1996-97-ben.