Eto’o háromszoros pénzt utasított vissza

AZ ARANYCIPÕ SEM LEHETETLEN

Samuel Eto’o kiváló teljesítményével lassan de biztosan halad afelé, hogy a világ talán legelismertebb csatárává váljon, hiszen amellett, hogy biztosan vezeti a spanyol liga góllövõlistáját, s esélyes másodszor is megnyerni az Afrikai Aranylabdát, akár még Európai Aranycipõs is lehet.

Ez utóbbi elismerésre elsõsorban az elitbajnokságokban játszó gólvadászok esélyesek idén, mert a kisebb ligákban nincs igazán kiemelkedõ teljesítmény. Hozzá kell tenni, hogy a gyengébb bajnokságok csak egyszeres, vagy másfélszeres szorzót kapnak a gólok számához, míg a legjobbaknál, (így Spanyolországban is) ez a szám kétszeres. Ennek tükrében az élen az olasz Vincenzo Montella áll 17 góllal (34 ponttal), s mögötte leselkedik” Thierry Henry és Eto’o 16-16 góllal (32 ponttal).

Eto’o teljesítménye tehát a világelit szintjén is nagyon becsülendõ, melyet így gondol a Real Madrid új klubigazgatója, Arrigo Sacchi is. A korábban VB ezüstérmet nyert szakember azok után, hogy fölvetette Ronaldinho leigazolásának lehetõségét, most Samuel Eto’o-t is megpróbálta Madridba csábítani. A nyáron éppen madridi „engedéllyel” Barcelonába költözött csatár azonban gyorsan visszautasította a megkeresést, mellyel nem okozott nagy meglepetést. Pedig Sacchi ígérete elviekben nem lett volna megvetendõ, hiszen a madridi vezetõ megháromszorozta volna Eto’o jelenlegi fizetését.

A kameruni gólzsák egyértelmû választ adott az ajánlatra: nemet mostanra és mindenkorra. Eto’o elmondta, hogy jelenleg csak a Barcelona kötelékeiben tudja elképzelni magát, ahol nagyon boldog. Bár azt nem lehet kijelenteni, hogy Eto’o már a pályafutását is a Barcában fejezi be, azt viszont tulajdonképpen igen, hogy Madridba már soha nem tér vissza. Eto’o így reagált a hívásra: Nem mostanra, nem júniusra és nem mindenkorra.

A játékossal kapcsolatban egyébként további hír, hogy a nyáron nagy valószínûséggel megkapja a spanyol állampolgárságot, mely a Barcelona számára még egy unión kívüli futballista megvásárlását tenné lehetõvé. Eto’o elsõsorban azért bizakodhat, mert a nyáron lesz tíz éve, hogy õ Spanyolországba került Afrikából. A katalán vezetés tehát lassan elkezdhet körülnézni a dél-amerikai, vagy kelet-európai piacon is, amikor új játékosokat keres. „