Pep: „A 71 pont már önmagában botrány”

Az elsõ félidõbeli játékot maga is „nagyon rossznak” minõsítette

Josep Guardiola az Osasuna elleni találkozót követõen elismerte, hogy nem olyan meccs kerekedett ki a szerdai összecsapásból, mint amire számított, és azt is bevallotta, hogy az elsõ félidõben nagyon rosszul játszottak fiai. Ám komolyabb kritikát nem fogalmazott meg, többek között azért sem, mert szerinte a bajnokságban eddig elért 71 pont olyan sok, hogy bármilyen kis megingás normális.

„A 71 pont már önmagában botrány. Ez nagyon sok, és a csapat szintje annyira, de annyira magas, hogy ha esik is teljesítmény, valójában az sem gyenge. A csapat teljesítménye valóban, de valóban nagyon magas” – érvelt csapata mellett Guardiola, aki ezzel együtt elismerte, hogy az elsõ félidõ kétségkívül „nagyon-nagyon rossz volt”, és azt is megjegyezte, hogy õ maga is rosszul készítette fel csapatát a meccsre. „Egy teljesen más találkozóra készültem, nem az következett be a pályán, amire számítottam. Hibáztam.”

A második játékrésszel kapcsolatban ugyanakkor megjegyezte Guardiola, hogy „egy nagyon jó második félidõvel tudtuk megnyerni a meccset. Legyõztünk egy nagyon jó csapatot, mely ellenünk döntetlen játszott az otthonában, és szintén így tett a Madriddal. Camacho eléri a csapataival, hogy azok elõretoltan letámadjanak, és csodálom benne, hogy a játékosai mindig ilyen bátor játékot mutatnak be.   

Guardiola mindemellett dicsérte Zlatan Ibrahimovicsot és a csereként beállt Bojan Krkicset is, akik a góljaikkal végül a gyõzelmet szállították a Barcelonának.