„Éppen megleszünk az Arsenal ellen”

Kérte a szurkolók támogatását | Örült Krkics jó teljesítményének

Pep Guardiola megfogalmazta aggodalmait a sérülések miatt, és már most kérte a szurkolókat, hogy úgy támogassák csapatát az Arsenal ellen kedden, ahogy csak tudják. A Barcelona edzõje a szombat esti sajtótájékoztatóján elégedettnek mutatkozott továbbá a Bilbao elleni játékkal, és jelezte: muszáj volt megforgatnia kicsit a csapatát, annak érdekében, hogy többen is lehetõséghez jussanak.

„Képzelem, hogy féltetek, amikor megláttátok az összeállítást, de ezekkel a játékosokkal a világ végéig is elmennék” – tréfálkozott Guardiola az újságírókkal, aki jelezte, hogy az okok között volt, hogy „minden három napban meccs van, és mindenkinek játszania kell”. Mindenesetre a mutatott teljesítménnyel elégedett volt, szerinte „nagyon jó elsõ félidõt játszottunk, és 7-8 saját nevelésû játékossal fejeztük be a meccset.”

„Nincs nálam boldogabb ember, amikor Bojan Krkics játszik és gólt szerez. Azt is meg kell jegyezni, hogy ez az új játékrendszer neki sokkal jobban fekszik, van mögötte egy középpályás, és jobban ki tud domborodni, mint góllövõ csatár” – dicsérte meg külön az Ibrahimovics helyén remeklõ támadót Guardiola, aki már elõre is tekintett a keddi BL találkozóra, és üzent a szurkolóknak.

„Kicsit kiszámolva fogadjuk majd az Arsenalt, ezért mindenkire szükségünk lesz a Camp Nouban. Ahová nem érünk majd el mi, oda elérnek majd a szurkolóink. Már pontosan tudjuk, hogy mennyire nehéz az Arsenal ellen játszani, ez egy igazi döntõ lesz. Kétségtelenül ez az év legfontosabb meccse. Ha továbbjutunk, úgy érünk majd el a szezon hajrájához, hogy lehetõségünk lesz bajnokká válni a Ligában, és Európában is.”

A Bilbao ellen középpályásként játszó Maxwellrõl Guardiola megjegyezte: „Hallottam vele kapcsolatban több igazságtalan kritikát is az Arsenal elleni meccset követõen, de egyszerûen arról van szó, hogy Theo Walcott 10.37”-et fut 100 méteren.” – ítélte meg az Arsenal szélsõjének gyorsaságát a tréner a távolból.

A sérülésekrõl, és egészen konkrétan Ibrahimovics esetérõl Pep elmondta, „nincs kizárva teljesen, de nem valószínû, hogy játszhat az Arsenal ellen. Abban bízok, hogy legalább a Madrid ellen legyen velünk” – bizakodott Guardiola, aki elárulta, hogy a svéd „már panaszkodott fájdalmakra a londoni meccset követõen is”.