Messi, Messi, Messi!

Összességében könnyed Barça-siker | Ha foci, akkor Messi…

Nem könnyû, de megpróbáljuk. Az FC Barcelona 4-1-re megnyerte az Arsenal elleni Bajnokok Ligája negyeddöntõ visszavágóját, és összesítésben 6-3-as összesítéssel ment tovább az elõdöntõbe, ahol majd az olasz bajnok Internazionale várja. A találkozó Leo Messié volt, aki ismét megmutatta az extraklasszisát, illetve azt a természetes tehetségét, ami benne van. A mérkõzés elõtt a ‘Címvédõ éjszakájaként’ aposztrofálták a mérkõzést, most már tisztázhatjuk, ez ‘Messi estéje’ volt.

‘Ne focit mondj, mondj Messit!’ – SPORT; ‘A világ Messi lábainál!’ – MARCA;  ‘Messi, egy másik bolygóról!’ – L’Equipe; ‘Félõ, hogy Messi nem errõl a bolygóról származik!’ – AS.

 

 

Lehetne tovább fokozni, de nem érdemes. Leo Messi az Arsenal ellen azt csinált, amit, s akkor, amikor akart. Hátrányba került a Barcelona, jött Messi. A második félidõ végén pár kósza, ám veszélyes vendég kísérlet után jött Messi, és 4-1. Az argentin kiemelkedõ játéktudását pedig mi sem jelzi jobban, hogy a madridi székhelyû lapok is úgy írnak róla, mint a világ legjobbjáról, aki ugye egy másik bolygóról jött.

Persze, kellett hozzá az is, hogy a Milito-Márquez duó néhány megingáson kívül hibátlanul, mondhatni tökéletesen lehozza a mérkõzést, hogy Busquets és Keita az óriási mezõnymunka mellett tiszta helyzetbe hozzák a támadásokat szervezõ Xavit, hogy az Alves-expressz szokásosan robogjon a jobb szárnyon, s hogy elõbb Abidal, késõbb Maxwell biztosítsa a baloldal stabilitását. Kétségtelen; kellett hozzá.

Futballt viszont akkor láthattunk, amikor Messinél volt a labda. Persze, bûn lenne nem kihasználni egy ilyen géniuszt, így az alaposan kidolgozott és szemet kápráztató labdakihozatal után Messi feladata jött, az eredmény pedig köztudott. Bombagól, jobb lábas lövés, pimasz, átemelõs gól, valamint egy ráadás.

S valóban, ez ‘Messi estéje’ volt, amelyen számos VIP-vendég is feltûnt a Camp Nou lelátóin, mint például Vicente del Bosque, Roberto Baggio, Martin Ferguson, a Manchester United edzõjének, Sir Alex Fergusonnak a testvére, vagy éppen Johan Cruyff, a Barça tiszteletbeli elnöke.

A címvédõ tehát ott van a Bajnokok Ligája elõdöntõjében, s ha továbbra is hasonló teljesítményt nyújt, újabb történelmet írhat. Na persze ott van még a Clásico is, amelyen szintén nagy teljesítmény szükségeltetik a sikerhez.

A recept? Messi, Messi, Messi…