A Clásico a kezdõ sípszóig

Így kommentáltuk a nap eseményeit

Este 22:00-kor elkezdõdik az a csata, mely jelentõs mértékben befolyásolja majd a Liga végeredményét, hiszen a 77 pontos Real Madrid hazai pályán fogadja a szintén 77 pontos Barcelonát. A bajnokságból még hét forduló marad a meccset követõen, így ugyan marad idõ a javításra a mai esetleges vesztesnek is, kérdés azonban, hogy erre a rivális ad-e majd lehetõséget. A mérkõzésig hátra lévõ órák legfontosabb eseményeirõl folyamatosan frissülõ cikkünkben tájékoztatjuk olvasóinkat.

Fotógaléria az utazásról

21:47 – Köszönjük az egész napos figyelmet, most már a játékosoké a fõ szerep. Mindenkinek jó szórakozást a nagy Clásicóhoz! Forca Barca!!! 

21:30 – A feszültség oldása végett kosárlabdás szerkesztõnk költõi kérdése: „A Palau Blaugranát takarító néninek vajh behoznak egy tévét? Vagy megpróbál gyorsan végezni?” 
Emlékeztetõül: A Regal FC Barcelona kora este 78-73-ra legyõzte hazai pályán az ACB Ligában a Real Madridot.

21:22 – A Real Madridnál végül Granero lett a kimaradó, így egyik délutáni sajtóértesülés sem igazolódott be, hiszen mind Lassana Diarra, mind Guti ott vannak a kispadon. Rajtuk kívül még kispados Dudek, Metzelder, Benzema, Mahamadou Diarra és Raúl.

21:19 – A Barcelonánál Jeffren Suárez a kimaradó, kispadon így a következõk ülnek: Pinto, Csigrinszkij, Márquez, Touré, Iniesta, Henry és Bojan Krkics.

21:12 – Ahogy mindenkit, úgy az Eurobarcát is jócskán meglepte Pep Guardiola a teljesen meglepetésszerû kezdõjével, ám több információra alapozva van egy sejtésünk, amely könnyen realitássá válhat a 22 órakor kezdõdõ találkozón. Elméletünk szerint ugyanis Alves nem középpályás lenne, hanem Puyol menne át a balhátvéd pozíciójába, így Busquets és Xavi mellett Maxwell és Keita ténykednének a középpályán. Ez nagyon megerõsítené az együttes középpályás védekezését, ámbátor a brazil és a mali játékos a támadásoknál is hatékony segítség lehetne, hiszen míg elõbbi rendkívül kreatív, utóbbi a beadásokra tud nagyszerûen érkezni.  

20:54 – A Barcelona idõközben megérkezett már a Santiago Bernabéuba, ahol talán 4-4-2-ben, talán azonban 4-1-3-2-ben lép fel, és elõfordulhat még számos variáció majd a gyepen.

20:50 – A Real Madrid kezdõcsapatában nincs meglepetés. Manuel Pellegrini a következõ együttesre számít: Casillas, Ramos, Albiol, Garay, Arbeloa – Xabi Alonso, Gago, Van der Vaart, Marcelo – Cristiano Ronaldo és Higuaín.

20:48 – Megerõsítjük az alább írt kezdõcsapatot. A Barcelona tehát – várhatóan 4-4-2-es játékrendszerben a következõ csapattal áll ki: Valdés, Puyol, Piqué, Milito, Maxwell – Alves, Busquets, Xavi, Keita – Messi és Pedro.

20:45 – Legfrissebb értesüléseink szerint Pep Guardiola 4-4-2-es játékrendszerben érdekes összetételû kezdõcsapatra szavaz a Clásción. Ezek szerint nincs a kezdõ csapatban Iniesta, Henry vagy Krkics sem. A várható kezdõ együttes: Valdés, Puyol, Piqué, Milito, Maxwell – Alves, Busquets, Xavi, Keita – Messi és Pedro.

20:35 – A Cadena SER úgy értesült, hogy a Real Madridnál a kimaradó Lassana Diarra lesz, nem pedig Guti, aki várhatóan a kispadon kezd. Hivatalos kezdõcsapatok hamarosan.

Fogadj a Barcelona gyõzelmére 2.60-as oddsal, kockázatmentesen, 6.000 forintos ingyen fogadással a BetClic-en!

 

19:58 – Az elõzetes, még nem hivatalos információk szerint a Real Madrid keretébõl az egyetlen kimaradó játékos Guti lesz. A katalán El Mundo Deportivo sportnapilap értesülése szerint azért eshet Pellegrini választása a saját nevelésû játékosra, mivel az az elmúlt napokban bejelentette az idény végi távozását a Real Madridtól, így ha már valakit meg kell fosztani a Clásico élményétõl, az most Guti lenne ezen ok miatt. Ráadásul az idény közben már több incidensbe kerülõ Guti a blancók legutóbbi tréningjére nem ért oda idõben, ez pedig korántsem növeli az esélyeit a kezdõtagságra, vagy jelen esetben a keretbe jelölésre.  

19:48 – A Regal FC Barcelona 78-73-ra gyõzött a Real Madrid ellen az ACB Liga mai rangadóján, miután a negyedik negyedben alaposan visszaállt, és a vendégek az utolsó percekben közelebb tudtak kerülni számszerûleg három pontosok garmadájával. A mérkõzés legeredményesebb játékosa Juan Carlos Navarro lett 20 ponttal, a Barcelona – Madrid párharc idei mérlege pedig most már 7-1 a katalánoknak, minden sorozatot figyelembe véve.

19:15 – Kiváló a hangulat már a Santiago Bernabéu környékén, ahol lassan a fekete piacon is nehéz jegyet kapni a találkozóra. Egy jegy ára 500 és 800 euró között van, ami 130-210 ezer forintnak felel meg.

18:49 – A Regal FC Barcelona félidõben 42 – 25-re vezet a Real Madrid ellen a kosárlabda ACB Liga alapszakaszának 29. fordulójában. A második negyedben a hazai pályán játszó katalán együttes mindössze hat pontot engedélyezett a madridiaknak, s ezzel alaposan meglépett ellenfelétõl, kialakítva a 17 pontos vezetést a szünetre. A Barcelona legeredményesebb játékosa a szünetben Juan Carlos Navarro 13 ponttal.

16:55A Barcelona érkezése egy bõvebb képanyagban – videó

16:30 – A Barcelona és a Real Madrid játékosai számára is tart az összetartás a maguk szállodájában. A Barcelona játékosai ebben a pillanatban már az ebédet követõ pihenõjüket töltik. A menü saláta, kis tészta és vasalt hús is volt. A délutáni pihenõt mindenki a szobájában végzi, majd 18:00-kor következik az uzsonna, ezt követõen a taktikai megbeszélés. Pep Guardiola ezen bejelenti a játékosainak a kezdõcsapatot. Bár Guardiolának minden bizonnyal már nincsenek kétségei, azért a következõ pontokat tekintve a közvélemény még bizonytalan. Ki lesz a balhátvéd? Puyol vagy Maxwell. Ki lesz a középcsatár? Henry, Krkics, vagy Messi visszavontan. Illetve támadó vagy középpályás lesz Andrés Iniesta? 

16:20Nézd meg Laporta és Pérez sajtótájékoztatójának részletét videón!

16:10 Nézd meg a Barcelona madridi érkezését videón!

14:30 – Joan Laporta és Florentino Pérez, a két klub elnöke a hagyományok szerint ezúttal is együtt ebédel a Clásico elõtt, teljes elnökségük társaságában. A két vezetõ az esemény elõtt röviden a sajtó rendelkezésére is állt, hogy értékeljék az esélyeket.

Florentino Pérez elmondta, „ez egy ünnepnap a szurkolók számára, és ma is bebizonyosodik, hogy a spanyol Liga a világ legjobb bajnoksága. Az igaz, hogy csak három pontról van szó, és még meg lehet majd szerezni 21-et, de ez egy nagy rivalizálás meccse is egyben.” Az esti küzdelem kulcsáról beszélve Pérez jelezte: „Nagyon jó formában vagyunk, remek sorozatunk van hazai pályán, és reméljük, hogy így folytathatjuk. De a Barca nagyon jól mûködõ csapat, még ha mi is sokat fejlõdtünk”

Joan Laporta a mérkõzésrõl szólva megjegyezte, „a meccs igazi unikumot jelent, mert ilyen találkozóra nincs példa a földön a játékosok személye, és a két csapat egyenlõen magas pontszáma miatt sem. A tavalyi meccs már a múlté, és semmi hatása nem lesz a mai összecsapásra. A jelennek kell élni, még ha a mi történelmünkben nagy jelentõsége is van annak a találkozónak, és a 73-74-es mérkõzésnek is (0-5 Madridban – a szerk.). De most nagyon kiegyenlített a harc, és egészen más meccs lesz.”A küzdelem kulcsáról Laporta azt mondta: „A kulcs a labda megtartása lesz, jobban kell dominálnunk, mint az ellenfelünk.”

14:22 – Mindkét edzõnek ki kell majd zárnia egy valakit a korábban kijelölt keretébõl, mert egyelõre mindkét keret 19 fõt számlál. Madridban olyan sajtóértesülések is napvilágot láttak, hogy Manuel Pellegrini Gutira nem számít majd az esti találkozón, ha már valakit muszáj a lelátóra ültetnie. A hírt ugyanakkor egyelõre nem lehet megerõsíteni. Pep Guardiola a várakozásaink szerint egyik középsõ védõjét ültetheti a lelátóra, mert jelen állás szerint válogathat Piqué, Puyol, Milito, Márquez és Csigrinszkij között. Ez utóbbi kettõ esélyes arra, hogy végül nem ülhet le a kispadra sem.

14:10 -Szintén szeretnék sajnálatunkat kifejezni a ma reggel repülõgép szerencsétlenségben elhunyt Lech Kaczynski lengyel államfõ, és a tragédiában még meghaltak hozzátartozói felé. Az eset különös tragédiája, hogy Lech Kaczynski korábban jelezte: megtekinti a helyszínen a Real Madrid – Barcelona mérkõzést, de éppen az oroszországi útja miatt végül lemondta a részvételt.

14:05 – Az Eurobarca szeretné kifejezni legõszintébb részvétét a pénteken este elhunyt Varga Zoltán családjának, hozzátartozóinak, és a Ferencvárosi Torna Club minden szimpatizánsának. Nyugodjék békében!  

13:55 – Tekintsd meg az utazás legfrissebb képeit galériánkban!

13:33 – A Barcelona játékosai megérkeztek a szállodájukba, a Hotel AC Monte Realba, ahol egészen a meccset megelõzõ órákig tartózkodnak majd.

12:45 – Mintegy négyszáz-ötszáz ember várta a Barcelona küldöttségét a Barajas repülõtéren, akik mind a katalán játékosokat, edzõket és vezetõket éltették. Érdekes módon ezúttal Joan Laporta volt az egyik leginkább ünnepelt személy a közönség részérõl. Más források ugyanakkor beszámoltak arról is, hogy a csapatot védõ biztonsági személyzetnek is volt dolga, ám már nem a Barcelona szimpatizánsai miatt.

12:15 – Mintegy húsz perces késéssel, de megérkezett a Barcelona küldöttsége Madridba. A fõvárosban 17 fok van, verõfényes napsütés, és várhatóan sokat nem is fog hûlni a hõmérséklet az esti órákra.

11:43 – A repülõ várhatóan délben érkezik meg Madridba a Barajas repülõtérre. Innen a játékosok a Hotel AC Monte Realba mennek, ahol egészen a találkozóig maradnak. 

10:53 – A Barcelona tagjai már a repülõben vannak, ami Madrid felé veszi majd az irányt. A küldöttség összesen 200 fõs, ebbe beletartoznak már a játékosok, edzõk, vezetõk mellett az újságírók is. Összesen 15 szurkolónak jutott az a szerencse, hogy ezzel a repülõvel utazhat. A vezetõk közül majd mindenki a csapattal tart, ám Alfons Godall és Jacint Borras ma a Barça Atlétic meccsén képviseli a vezetést, így õk nem utazhatnak, Josep Cubells pedig az este hat órakor kezdõdõ Barça – Real Madrid kosárlabda bajnoki rangadón lesz jelen ugyanilyen célból. Miután a kosarasok Clasicóját a Palau Blaugranában játsszák, Cubells is marad a városban.

10:15 – A Barcelona küldöttsége már megérkezett a Camp Nouhoz, ahol a klub vezetõivel, hozzátartozókkal és szûkös szurkolói csoportokkal együtt az El Prat repülõtérre buszozott. A csapatot szállító busz nem sokkal 10 óra után hagyta el a stadiont.