Pep: „A jövõre nézve ez nem iksz”

Ibra csak tíz percet bírt | Büszke a játékosaira

A küzdõszellem miatt rendkívül elégedett volt a csapatával Josep Guardiola, az FC Barcelona vezetõedzõje a szombat esti, Espanyol elleni döntetlen (0-0) után. A katalán mester kiemelte; annak ellenére, hogy vesztettek két pontot, és hogy ezentúl minden meccsüket meg kell nyerniük, ez a döntetlen sokat jelenthet még a jövõben.

„Az Espanyol egy remek, nagyon motivált, ambiciózus együttes, így nagyon értékes egy pontot szereztünk ellenük. A mérkõzés végéig kitartottunk, küzdöttünk, próbáltuk tenni a dolgunkat, s éppen ezek miatt van nagy értéke a jövõre nézve ennek a döntetlennek.” – fogta meg a találkozó végeredményét egy más szempontból Guardiola, majd továbbra is ezt hangsúlyozta.

„Mentálisan nagyon erõsek a játékosaim, még a pontvesztés után is. Nem tudom, hogy fog végzõdni a szezon, de büszke vagyok rájuk. Elvesztettünk két pontot, szóval mostantól nem hibázhatunk.”

„Ibra három hete nem edzett, ezért tudtam csak 10 percre beállítani.” – válaszolt a svéd állapotával kapcsolatos kérdésre Pep, a meccsre visszatérve pedig még egyszer leszögezte: „Egyet ígérek: a végéig küzdeni fogunk, ebben biztosak lehetnek, ugyanis senki sem bújik el a csapatomban, ez pedig rendkívül jó jel. Elõre kell néznünk, és folytatnunk a munkát.”

A találkozó során Daniel Alvest számtalanszor kifütyülték a hazaiak szimpatizánsai, az egyik zsurnaliszta pedig meg is kérdezte Guardiolát, hogy mi lehetett ennek az oka: „Ezt a kérdést Pochettino Úrnak kellene feltenniük, mivel õ jobban ismeri a csapata szurkolóit.” – fejezte be a sajtótájékoztatóját Pep.