Villával együtt az új mez is bemutatkozott

Öt év után ismét piros nadrág | Újrahasznosított mûanyag palackokból

Azzal, hogy David Villát pénteken bemutatta a Barcelona, úgy a Nike tervezõi is áldásukat adták arra, hogy a csapat következõ évre tervezett szerelését prezentálják a nagyközönség elõtt. Ez már csak azért is megfelelõ alkalom volt, mert Villánál alkalmasabb modellt keresve sem találhattak volna.

 

 

Kijelenthetõ, hogy a 2010-2011-es idény mezei számos újdonságot rejtenek magukban az elmúlt idényhez képest, mind külsõleg, mind belsõleg. A Nike legnagyobb újítása, hogy a mez újrahasznosított poliészterbõl készül, a beszámolók szerint az anyagában 8 mûanyagpalack anyaga is benne rejlik. Ezzel immár a játékosok mezei is környezetkímélõ megoldással készülnek.

A külsõt tekintve rengeteg az újdonság. Az elsõszámú szerelésben a gránátvörös-kék sávok ritkábbá váltak az elmúlt évhez képest, illetve határozottan jelen van a mezen a citromsárga szín is. A més que un Club felirat ezúttal a mez bal karjára került, a katalán zászló, a Senyera ismét a hátsó oldalra, a nyak tájékára. Újdonság a mezen, hogy a címer hátoldalán – kívülrõl nem látható helyen – ott van a ’Tots units fem Forca’ felirat, ami a klub himnuszából való, és értelmét tekintve azt jelenti: „Egységben az erõ.”

A szerelés jelentõsen hasonlít majd a 2005-2006-os idényre kiadott modellhez, hiszen akkor is erõteljes volt a mezen a citromsárga hatás, pontosan ugyanilyen volt a senyera a nyaknál, illetve a mezhez piros nadrág társult. Ez most is így lesz, tehát a 2010-2011-es évben is piros rövidnadrágokban fognak játszani a hazai mérkõzéseken Xaviék.

Az idegenbeli szerelés rendhagyó módon zöldes árnyalatú lesz, gránátvörös-kék elemekkel kiegészítve, a hozzá tartozó nadrág pedig sötétkék lesz. Zöld színû Barcelona mezre legutóbb az 1993-1994-es idényben volt példa.