Messi és a fiatalok: 2-5

Álomgól az argentintõl egy álmosabb kezdés után | Ibra is betalált

A Barcelona a második elõkészületi mérkõzését is sikeresen vívta meg, miután európai idõ szerint a 13 órakor kezdõdõ összecsapáson 2-5 arányban legyõzte Szöulban a dél-koreai Ligaválogatottat. A K-League, azaz a dél-koreai bajnokság legjobbjaiból összeállt együttes korán, már az elsõ percben megszerezte a vezetést, sõt, Ibrahimovics egyenlítése után még egyszer elõnyben találta magát, ám Messi még az elsõ félidõ vége elõtt megfordította az állást. A vége egy meggyõzõ siker lett a tehetségek hathatós közremûködésével. 

A Barcelona a hétfõi megérkezése után lejátszotta a két ázsiai találkozójából az egyiket. A helyszín Szöul volt, az ellenfél pedig a dél-koreai ligaválogatott, mely minden tekintetben tökéletes edzõpartnernek bizonyult a mérkõzés egésze során. A Barça kezdõjében nem volt ott Leo Messi, a fiatalok jelenléte mellett pedig csupán öt, az elsõ kerethez tartozó játékost láthattunk a gyepen a kezdõ sípszó elhangzásakor. 

A meccs aztán nem úgy indult, ahogy a katalánok eltervezték, mivel rögtön az elsõ percben vezetést szerzett a hazai gárda: egy elõreívelt labdát a Barcelona teljes védelme elnézte, beleértve Pinto kapust, aki borzasztóan jött ki a kapujából, ezzel ajándékozva meg Choi Sungot azzal a lehetõséggel, hogy az üres ketrecbe passzolja a játékszert. 1-0, remekül indult a mérkõzés a semleges nézõk számára. S még jobban folytatódott, ugyanis Ibrahimovics a 6. percben egalizált, miután egy Jonathan dos Santostól kapott kitûnõ ütempasszt helyezett el a kijövõ portás lábai alatt a kapuba. 1-1, hat perc, két gól, ez eddig szórakoztató.

A 36. percben aztán megint robbant a stadion, hiszen egy jobb oldalról beívelt labdát Lee Dong Gook fejelt gyönyörûen a katalánok kapujába. 2-1, ismét dél-koreai vezetés, ismét alapvetõ hibák barcelonai részrõl. Az már persze más kérdés, hogy a közben a 30. percben az Alvessel együtt beálló Leo Messi villant egyet, és egy remek kiugratás után kiegyenlítette az állást. 2-2, mindez 43 percnyi játék után. Mi több, amikor a hazaiak már elkönyvelték, hogy döntetlenre hozták a Barcelona elleni meccsük elsõ félidejét, megint jött a világklasszis argentin, és a jobb oldalról befelé cselezve szemkápráztatóan lõtte ki a hosszú felsõ sarkot. 2-3, mindenki örülhet, hiszen Messi pályára lépett, Guardiola pedig láthatta, hogy dél-amerikai klasszisa még pár órányi edzésmunkával is ilyen dolgokra képes. 

Igaz, az erõnlétet illetõen még van lemaradása, éppen ezért a szünetben több csere mellett Messi számára is befejezõdött a meccs. A második félidõben alapvetõen nem változott semmi, de a Barcelona azért stabilabb lett, és Minónak ennek következtében csupán két alkalommal kellett megvédenie kapuját a bekapott góltól. A katalán gólszerzési lehetõségek is ott sorakoztak, az utolsó pillanatban azonban egészen a 81. percig hibáztak a helyzetbe kerülõ játékosok. Ekkor egy szépen végigvezetett támadás végén a hazaiak hálóõre, Gu Ja védett, a kipattanó Victor Sánchezhez került, amit a Xereztõl visszaérkezõ labdarúgó szépen ki is használt. 2-4, ez egy kissé demoralizálta a dél-koreai csapatot, így a Barça meglõtte az ötödik találatát is, miután Tello zseniális passzát Soriano házi feladatként értékesítette. 2-5, ez is lett a mérkõzés végeredménye.

A 2010-2011-es idény második elõkészületi mérkõzését is megnyerte tehát a Barcelona, és a Pep-Team újra bizonyította, hogy az utánpótlása egy valóságos aranybánya. Tello elõkészítése vagy éppen Jonathan dos Santos gólpassza élményszámba mentek, így elmondható, hogy a szakmai stáb mellett a katalán szurkolók is elégedettek lehetnek az együttes teljesítményével.

K-League Ligaválogatott-FC Barcelona: 2-5 ( 2-3)
Dél-Korea, Szöul
32.581 nézõ

Vezette: Choi Kwang-bo 

K-League Ligaválogatott: Jung Sung Ryong; Choi Hyo Jin, Kim Sang Sik, Kim Hyung Il, Kim Chang-soo; Kim Doo-hyun, Kim Jae-sung, Molina; Choi Sung-kuk, Lee Dong-kuk, Enio.

FC Barcelona: Pinto; Maxwell, Milito, Adriano; Jonathan dos Santos, Sergio Roberto, Ilie Sánchez, Víctor Sánchez; Edu Oriol, Benja, Ibrahimovics. Játszottak még: Messi, Dani Alves, Miño, Keita, Dalmau, Martí Riverola, Marc Muniesa, Armond Lozano, Eric Abidal, Victor Sánchez, Nolito, Soriano, Tello.

Gólok: 0-1: Choi Sung-kuk (1′); 1-1: Ibrahimovics (6′); 1-2: Lee Dong-gook (35′); 2-2: Messi (43′); 2-3: Messi (45′); 2-4: Víctor Sánchez (81′); 2-5: Soriano (83′).