„Még rengeteg munka vár ránk”

Guardiola boldog volt az eredménnyel, de ez még nem a csúcs

Nem lehetett elégedetlen Josep Guardiola a szuperkupa elhódítása után, hiszen a Barcelona remek játékkal gyõzött a Sevilla elleni visszavágón, ráadásul úgy, hogy a tréner bevallása szerint sokan még nincsenek is csúcsformában. A katalán szakvezetõ külön szólt a debütáló Villáról, illetve dicsérte a gárda csapatjátékát, elszántságát.

„Jól játszottunk. Úgy tudtunk támadni, hogy a Sevillának ne adjunk lehetõséget, ne hagyjuk játszani. Egyáltalán nem igaz, hogy most lennénk az idény legjobb szakaszában, itt az a fontos, hogy itt lehettünk, játszhattunk ezért a kupáért, és megnyerni mindig jó valamit, hogy kicsit nõjön az önbizalmunk, és javuljon a hangulatunk” – magyarázta a tréner, aki szerint ez még közel sem lehet a csúcs.

„Még nagyon sokat kell dolgozni, hogy jó formába kerüljünk, és több játékos, mint például Messi, Xavi vagy Iniesta maguk is tudják, hogy még nincsenek csúcsformában” – vélte, a debütáló Villáról pedig elmondta: „Nincs semmi kétségem, hogy gond nélkül be fog illeszkedni. Rengeteget fog segíteni, hiszen tud játszani középen, szélen, rendkívül sokoldalú futballista.”

„A csapat meg akarta nyerni a meccset, úgy is ment ki a pályára, hogy mindenképp gyõznie kell. De a hozzáállás kérdése ennél a csapatnál szerencsére garantált. Ezen a téren nehéz lenne fejlõdni” – tette még hozzá az értékeléshez az edzõ.