Pep: „Együtt nyerünk, együtt veszítünk”

Elmondta a vereség okait | Nem aggódik a jövõt illetõen

Az elmúlt két esztendõben nem sokszor volt rá példa, hogy Josep Guardiolának, az FC Barcelona vezetõedzõjének egy hazai, vesztes mérkõzés után kelljen a sajtó elé állnia. A Hercules elleni, 2-0-s vereség után a katalán tréner azonban – a meglepõ botlás ellenére is – hû maradt a stílusához, mi több, megnyugtatott mindenkit, hogy a játékosai rendkívül keményen dolgoznak, így a jövõt illetõen nem kell komoly következtetéseket levonni ebbõl a meccsbõl. Pep ellenben nem akart kifogásokat keresni, szóval azt a kérdést, hogy esetlegesen a gyep állapota miatt kaptak volna ki, komolytalannak találta.

„Hiányzott a ritmus a játékunkból, a pontosság, nem találtuk meg a belsõ folyosókat, s amennyiben ezen felül egy olyan szilárd és szervezett csapat ellen játszol, mint amilyen a szombat esti Hercules volt, nagyon nehéz a dolgod. Megszerezték a vezetést, jól kezdték a második félidõt, mi pedig képtelenek voltunk megoldani a helyzetet” – vázolta a vereség alapvetõ okait Guardiola, aki – az elmúlt évekhez hasonlóan – leszögezte, hogy a legkisebb hibát sem lehet elkövetni az ilyen találkozókon.

„Ezen a szinten már minden hibáért súlyosan fizetsz, hiszen a jó képességû ellenfeleidnek remek edzõik vannak, akik egész héten felkészíthetik a csapatukat a következõ mérkõzésükre” – mondta, az esetleges kritikus hangokra pedig úgy reagált, hogy „látom õket dolgozni nap mint nap, ennyi pedig bõven elég, hogy ne essek pánikba. Nehéz évre számítottunk.”

„Mindig is voltak válogatott szünetek, és nem ez az ok, amiért nem sikerült nyernünk” – utasította el a válogatott meccsek okozta fáradtságot, mint a meglepõ vereség okait, majd azt a kifogást, mely szerint a Camp Nou gyepszõnyege felelõs a szombati produkcióért, „komolytalannak” nevezte.

Sokak szerint erõnléti problémái lehetnek a csapatnak, ezt viszont Guardiola kizárta, s hozzátette, hogy „ha már itt tartunk, sokkal inkább taktikai okai voltak a vereségnek.” A katalán tréner a sajtótájékoztató végén még leszögezte, hogy „a keretünk 19 fõs, és három naponta lesznek mérkõzéseink. Együtt nyerünk, s együtt veszítünk, a játékosaim pedig tudják, hogyan kell mindkettõt kezelni.”