„Akár 1-5 is lehetett volna”

Guardiola nem minõsítette Újfalusi belépõjét | A játékkal elégedett

Csak méltatni tudta saját csapatát Josep Guardiola az Atlético Madrid ellen aratott idegenbeli sikert követõen, de kitért véleményében a fõvárosi csapat durvább játékára és Messi sérülésére is. A tréner nem kívánta minõsíteni Ujfalusi megmozdulását Messivel szemben, ami piros lapot ért a cseh védõ számára, és legalább két hét pihenõt az argentinnak…

„Nagyon jól játszunk, ami most is igaz volt, és a helyzetek számát figyelembe véve akár 1-5 is lehetett volna a végeredmény. Ügyesen és sokat járattuk a labdát, játékban voltak a középsõ és szélsõ területek is, és egy ilyen jó csapat ellen, Európa-liga és Európai Szuperkupa gyõztes ellen nem is lehetett volna jobban tenni a dolgunkat.”

„Nagyon örülünk ennek a gyõzelemnek, de szomorúak vagyunk a sérülés és az eset miatt. A képek önmagukért beszélnek. Nekünk csak az marad, hogy szólunk a sajtónak: ez történt. És ti aztán megírjátok a cikkeiteket. Megvan a felelõsségetek a dologgal kapcsolatban, legalább addig, hogy leírjátok mi történt. Messi a Liga legkevésbé durva játékosa. Õt csak az érdekli, hogy játsszon jól, és szerezzen gólokat. Nem csak Cristianót kell védeni. A játékvezetõknek minden játékost óvniuk kell” – kommentálta Ujfalusi belépõjét bõvebben az edzõ.

Az Atlético teljesítményét értékelve iróniával fûszerezve mondott véleményt: „Ha ilyen agresszivitással játszanak, biztosan harcban lesznek a Ligáért, és akár arra is képesek lehetnek, hogy legyõzzék a Madridot.”

Akadt olyan kérdés is a sajtótájékoztató végén, mely arról szólt, hogy Guardiola látott-e meg nem ítélt tizenegyest a hazai csapat javára. Erre szintén iróniával válaszolt a katalán tréner, és vállalta, hogy a Barcelona állandó játékvezetõ segítséget élvez. „Ne aggódjatok, ez a Villarato. (A spanyol sajtóban elterjedt elnevezése a bírók Barcelonát érintõ segítségének – a szerk.) Nekünk minden pályán segítenek. Ha így nyugodtabbak lesztek, nyugodtan írjátok le ezt.”