Három pont, de Messi megsérült…

2-1-es gyõzelem az Atlético ellen | Jó játék, borzasztó végkifejlet

2-1-re gyõzött, és elhozta az értékes három pontot a Barcelona a Vicente Calderónból, miután jól, és sokszor egészen látványosan is játszott az Atlético Madrid ellen. A találkozó során elõbb Messi, majd Piqué szerzett vezetést a vendégeknek, akik nagyobb különbséggel is nyerhettek volna, ha pontosabbak a kapu elõtt. A ráadás pillanataiban ugyanakkor várhatóan súlyos sérülést szenvedett a bokáján Lionel Messi, ami nyilvánvalóan tragikus következményekkel járna a Barca számára a jövõre tekintettel.

Csak egy ponton változtatott a kezdõcsapatán Pep Guardiola a hétközi, BL-ben alkalmazott felálláshoz képest, és a baloldalon Abidal helyett Maxwell kezdett, de minden más poszton a papíron legjobbak kezdtek.

Az Atléticónál is a legerõsebb csapatával operált Quique Sánchez Flores, aki számolhatott a támadósorában Diego Forlánnal és Sergio Agüeróval is. Az elsõ néhány percben nem úgy alakult a találkozó, ahogyan azt Pep Guardiola elõzõleg megálmodhatta, és az Atlético agresszív játékával nem tudott mit kezdeni a Barcelona, ám hamar helyreállt a rend. A 13. percben David Villa kapufát lõtt, majd a kipattanó labdát nem sokkal késõbb Pedro tálalta a berobbanó Messi elé, aki ballal pöccintette el a játékszert De Gea mellett. 0-1!

A Barcelona egyértelmûen irányította a meccset, lényegesen veszélyesebben is futballozott, mint az Atlético Madrid, mely végül egy szöglet után tudott egyenlíteni a 25. percben. Valdés kicsit késõn mozdult ki a beívelt labdára, Piqué nem ugrott föl fejelni, így Raúl Garcia az ötösrõl a hosszú sarokba csúsztatott. A Barcelonának azonban volt még válasza erre a gólra az elsõ félidõben, és szintén egy szöglet után a hálóba talált. Messi sarokrúgása után Godín hibázott, így Piqué vette mellre a labdát az ötös elõterében, és villámgyorsan a hosszú alsó sarokba lõtt. 1-2!

A második félidõ elején De Gea kapus két nagy bravúrt is bemutatott két távolabbi lövés után, elõbb ugyanis Xavi bombáját kaparta ki a jobb felsõ sarok elõl, majd ugyanígy odaért Pedro sistergõs lövésére is. A továbbiakban azonban kevésbé tudta saját játékát játszani a Barca, miután az Atlético belevezette vendégeit egy küzdõs, verekedõs meccsbe, sok ütközéssel és játékmegszakítással. Tiszta helyzete ugyan így is inkább a Barcelonának volt, de már a másik oldal is sokszor elért Valdés kapuja elé.

A barcelonai oldalról fõként Villa tehetett volna arról, hogy kétgólossá nõjön az elõny, de õ több helyzetben is rossz megoldást választott, majd a 86. percben csatlakozott hozzá Messi is, aki néhány méterrõl tévesztett De Geával szemben.  

A meccs utolsó pillanatai hozták azonban a legrosszabb fejleményt a Barcelona számára, miután a 93. percben a meginduló Messit csúnyán bokán találta Újfalusi, aki ugyan azonnali piros lapot kapott, de Messi várhatóan súlyosan megsérült a bokaszalagján.

A Barcelona végül a párosítást tekintve roppant értékes sikert aratott, de ez a három pont nagyon sokba is kerülhet, ha az argentin sztárral hosszú idõn keresztül nem számolhat az együttes…

Atlético Madrid – FC Barcelona: 1-2 (1-2)
Madrid, Vicente Calderón
50.000 nézõ
Vezette:
Fernández Borbalán

Atlético Madrid: De Gea, Ujfalusi, Godín, Perea, Domínguez (Antonio López 69’), Assunçao, Raúl García (Tiago 65’), Reyes, Simao, Agüero (Diego Costa) és Forlán.

Barcelona: Valdés, Alves, Puyol, Piqué, Maxwell, Busquets, Xavi, Iniesta (Mascherano 91’), Pedro, Messi (Bojan 94’) és Villa (78’).

Gólok: Messi (13’), Raúl Garcia (25’), Piqué (32’).
Kiállítva: Újfalusi (93’)

A mérkõzés legjobbja (az Eurobarca értékelése szerint): Lionel Messi

Nem csak gólt szerzett, nagyon sokat is mozgott, illetve számos helyzetet alakított ki Lionel Messi, akinek döntõ érdemei voltak a gyõzelem megszerzésében, de az esetleges sérülése komoly gondokat okozhat a Barcelonának a jövõben.