Messi akár 10 nap múlva is játszhat

Megerõsített diagnózis | Csak húzódást szenvedett

Teljes bizonyossággal kijelenthetõ, hogy nincs súlyos sérülése Lionel Messinek, aki az Atlético Madrid elleni bajnoki mérkõzés utolsó pillanataiban sérült meg a jobb bokáján, Tomas Ujfalusi belépõje nyomán. Az elsõ, helyszínen elvégzett vizsgálatok után az orvosok 2-4 hetes kihagyást valószínûsítettek a támadónak, de a hétfõi, barcelonai diagnózis szerint akár két héten belül is visszatérhet az aranylabdás.

A Barcelonai Központi Kórházban végzett mágneses rezonancia vizsgálat bizonyította, hogy Messi jobb bokájában a belsõ és külsõ szalag is megsérült, ám egyik sem szakadt be, így csak egy komolyabb húzódásról lehet beszélni. A sérülésrõl napvilágot látott képek tükrében ez a hír már óriási szerencsének tekinthetõ, hiszen mindenki szalagszakadásra, és akár csontsérülésre is számított, de egyik sem következett be.

Messi így biztosan kihagyja a héten a Sporting Gijon és az Athletic Bilbao elleni meccseket, ám a Rubin Kazány elleni idegenbeli BL-találkozón szerencsés esetben már ott lehet. Ez a meccs szeptember 29-én szerdán lesz Oroszország szívében, Messi jelenléte ebben az esetben még erõsen bizonytalan, miután az orvosok csak errõl a hétrõl mertek nyilatkozni egyelõre.

Ám az világos, hogy a játékosnak nagy szerencséje volt, és végül elkerült egy súlyosabb sérülést, ami abszolút benne volt a pakliban – látva Ujfalusi belépõjét.