Messi: Törés és szakadás sincs

A jobb külsõ bokaszalagja sérült meg | 15-30 nap kihagyás

Szerencsére nem olyan komoly a helyzet, mint az elsõre tûnt Leo Messi sérülése kapcsán. Mint ismeretes, az argentin támadó bokájára az Atlético Madrid cseh játékosa, Tomas Ujfalusi csúnyán rálépett a végül barcelonai sikerrel ( 1-2 ) végzõdõ mérkõzésen, aminek következtében Messit hordágyon kellett levinni. Az elsõ diagnózisok szerint a csontot nem érinti a sérülés, így törés nincs, hanem Messi jobb lábában nyúltak meg a külsõ bokaszalagok, melynek következtében 15-30 nap kihagyásra kényszerülhet.

 

Messi tehát olcsón megúszta, ha hinni lehet az elsõ vizsgálatok eredményeinek, hiszen a 15-30 nap semmi ahhoz képest, ahogyan elsõre festett az eset. Az argentin épp megtolta a labdát a visszafutó cseh védõ elõtt, aki viszont nagyon csúnyán – és piros lapot érõen, amit végül meg is kapott a játékvezetõtõl – rálépett a jobb bokájára, s ezek után Messi csak hordágyon tudta elhagyni a pályát. 

Az elsõ információkat Guardiola szolgáltatta, aki a meccs utáni sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az orvosok kizárták a törés lehetõségét, ergo a csontot nem érinti a sérülés. Az elsõ információk aztán nagyjából 22 óra körül szivárogtak ki, melyek megerõsítették, hogy az elsõ vizsgálatok szerint törés valóban nincs, sõt, szakadást sem fedeztek fel az orvosok, így a játékos „megúszta” egy rándulással a jobb bokaszalagjának külsõ részében.

Információink szerint, melyet a madridi MARCA is közöl, Messi 15-30 nap közötti kényszerpihenõre kényszerül, bár pontos diagnózist csak a holnapi vizsgálatok után tudnak mondani a katalán együttes orvosai. Az mindenesetre biztos, hogy még a 30 napos kihagyásnak is örülhet majd Messi, hiszen – mint már leírtuk – az elsõ képek alapján korántsem lehetett ilyen pozitívan beszélni az argentin sérülésérõl.