Pep: „Gyõzni jöttünk, és nem a Villa-gólért”

Továbbra sem aggódik Villa miatt | Messit dicsérte | Elégedett

A Barcelona vezetõedzõje, Josep Guardiola a Zaragoza idegenbeli legyõzése után elégedetten válaszolt az újságírók kérdéseire, ám kezdik egyre jobban zavarni a Villa góltalanságát firtató kérdések, ezért nyugalmat, idõt kért játékosának, aki egyébként gólpasszt jegyzett a ‘Romaredában’. Jutott dicséret Leo Messinek is, aki Pep szerint nem a tipikus ‘9-es’, de így is rengeteg gólt szerez.

A fõ téma az volt, hogy David Villa ismét nem tudott a kapuba találni, Guardiola viszont ellenállt a kritikáknak, és még úgy is megvédte támadóját, hogy az valójában nem is játszott rosszul, csak éppen az a bizonyos gát még mindig nem szakadt át: „Hagyjuk már játszani, és végezni a dolgát, és akkor biztos gólokat fog szerezni, mert ez a vérében van. Különben is azért jöttünk Zaragozába, hogy begyûjtsük a három pontot, és nem azért, hogy Villával mindenképpen gólt lövessünk, és azt számon kérjük rajta…”

„Soha nem könnyû itt nyerni, de – Alvest kivéve – mindenki a saját pozíciójában játszott. Megpróbáltuk irányítani a meccset, és én boldog vagyok a dolgok végkimenetele miatt” – nyilatkozott nagyon büszkén Pep, aki végül argentin sztárját dicsérte.

„Bojan beállt és lõtt, Villa szintúgy próbálkozott, Leo azonban egy igazi góllövõ, még annak ellenére is, hogy nem középcsatár. Rengeteg gólt szerez” – zárta a Zaragoza elleni, 2-0-s siker utáni mondandóját a Barcelona katalán trénere.