Pep: „Kellett volna az a harmadik gól…”

Nem zárták le a meccset | Sajnálja Jeffrent | Nem dõlt el a továbbjutás

Ugyanazzal a kimértséggel nyilatkozott Josep Guardiola, az FC Barcelona mestere a Ceuta elleni, 2-0-s idegenbeli siker után, mint ahogyan a legtöbb esetben szokott, és annak ellenére, hogy a játék képe alapján a Ceutának gyakorlatilag esélye sincs a visszavágón, Guardiola szerint a párharc még nem lefutott. A katalán tréner elégedett volt a fiatalokkal, akik bizonyították, hogy képesek a legmagasabb szinten is helyt állni, valamint szólt Bojan Krkicsrõl is.

„Nem lõttük be azt a harmadik gólt, amely lezárhatta volna a párharcot, ennek következtében a visszavágón még minden megtörténhet. Persze, tény, hogy nagy lépést tettünk elõre, és ha Barcelonában is a hasonló intenzitással játszunk majd, akkor továbbmehetünk, de szerénynek kell maradnunk, mert a labdarúgásban minden megtörténhet” – szólt pozitív és negatív hangon is csapatához Guardiola, aki aztán egy kissé a dicséret felé árnyalta az összképet.

„Alapvetõen jó teljesítményt nyújtottunk, védekezésben és támadásban egyaránt odafigyeltünk, és tettük a dolgunkat. A Ceuta nem az a csapat, amelyiket le kellene becsülni, mivel nagyon gyorsan képes mûvelni ezt a játékot, és a támadásépítéseikben is van fantázia. Ennek tudatában remek eredménnyel mehetünk haza.”

„A fiatal játékosok képesek a legmagasabb szinten futballozni, ezt megmutatták most is, gratulálok nekik. Az elsõ csapat mérkõzésein sosem könnyû játszani, mi azonban tudtuk és tudjuk, hogy mit képesek adni nekünk, szóval elégedett vagyok azzal, ahogyan teljesítettek” – beszélt már Thiagóékról a katalán szakvezetõ, akinek végül kellett pár szót szólnia a ceutai meccsen helyzetek garmadáját kihagyó Bojanról.

„Pontosan tudja, hogy amíg mindent belead, addig minden rendben lesz. Rengeteg természetes adottsága van, és a jövõben is azt fogja nyújtani, amit tud” – védte meg a saját nevelésû támadót Pep, a sajtótájékoztató végén pedig Jeffrenrõl szólt, akinek kificamodott a válla, és egy hónapig harcképtelen lesz: „Az az igazság, hogy Jeffren számos dolgot tesz hozzá a játékhoz, nagyon fegyelmezett és szorgalmas labdarúgó. Az orvosok azt mondták, ez egy nagyon fájdalmas sérülés, ami annak tudatában, hogy csak most tért vissza és kezdte magát jól érezni, még szomorúbb.”