Pep: „Az idény nem ér véget a Clásicóval”

Csapata játékával elégedett | Xavit korábban is le akarta már cserélni

Hogyan máshogy, mint elégedetten nyilatkozott Josep Guardiola, az FC Barcelona vezetõedzõje csapata jó játékkal aratott, 3-1-es sikere után, mellyel a Barça tartja a lépést a madridi derbit valószínûleg megnyerõ Real Madriddal. Guardiola szerint rengeteg erõssége van a Getafénak, ám a komoly hétközi megmérettetés után egy kissé fáradt volt a hazai gárda, így most ez nem jött ki teljesen. Pep továbbá szólt Piqué kiállításáról is. 

„A világ nem ér véget a Clásicóval. Piquének annyi lapja van, ahány, és a következõ meccseket majd lejátsza. Ha nem, teljesen szükségtelen viták születnek” – reagált a katalán bekk eltiltását firtatót kérdésekre Guardiola, akinek tehát szemmel láthatóan az a célja, hogy az elõttük álló feladatokra irányítása csapata figyelmét, és ne a november végi csúcsrangadóra.

„Irreleváns, hogy ki a Madrid edzõje, elnöke, és kik alkotják a csapatot… A Madrid ugyanis mindig is egy óriási rivális volt, és lesz, így a legjobbunkat fogjuk nyújtani, és megpróbálunk versenyre kelni velük” – mondta a katalán mester, ezzel elkerülvén a „különleges” párharcokról szóló kérdéseket. 

„A Getafe ma is megmutatta, mire is képes valójában, és azokat az erényeit, amibõl sok van, fel is villantotta. A kiállítás felborította a mérkõzést, Maxwell például a léc alól mentett. Itt játszani sosem könnyû, tavaly ugye voltak nehézségeink bõven az elsõ játékrészben. Ma azonban jobban kezdtünk, ráadásul a Getafe talán egy kissé enerváltabb is volt, mint mi, mivel a hétközi, Stuttgart elleni meccsük rengeteg energiát kivehetett belõlük.”

Guardiola végül Xavi lecserélésérõl fejtette ki az álláspontját: „Korábban le akartam már cserélni, de a kiállítás után látni akartam, hogy hogyan megy tovább a meccs, és szerettem volna stabilitást látni a középpályán. Amikor csak lehet, nagyjából menjenek jól a dolgok. A fölösleges fáradtságot ellenben igyekszünk elkerülni…”