„Ez az iksz helyretett minket”

Guardiola a 2010-es évrõl, a Bilbaóról, illetve a téli szünetrõl

Egyáltalán nem volt csalódott a kedd este elért döntetlen miatt Josep Guardiola vezetõedzõ, sõt, a katalán tréner szerint ez a kisebb csalódást okozó eredmény helyrerakja a csapatát, mely a sok dicsérettõl egy kissé elrugaszkodhatott a földtõl. Guardiola a visszavágóval kapcsolatosan leszögezte, fiai készen állnak bármiféle ütközetre, illetve beszélt még a téli szünetrõl, Leo Messi extra pihenõjérõl, végezetül kellemes ünnepeket kívánt mindenkinek.

Guardiola az Athletic Bilbao elleni Copa del Rey nyolcaddöntõ elsõ felvonása után nyilatkozott a sajtó képviselõinek, és egy cseppet sem volt szomorú a döntetlen miatt: „Egy nagyon jó együttessel találtuk magunkat szembe, és hiába domináltunk, hiányzott belõlünk némi kreativitás és mélység a támadó harmadban. Gurpegui helyzetét kivéve azonban nem volt lehetõsége a Bilbaónak, így elmondható, hogy szinte nem is közelítették meg a kapunkat. Mi megpróbáltunk játszani, de ellenük sosem könnyû” – dicsérte Joaquin Caparrós együttesét Pep, illetve hozzátette: „Úgy jöttek hozzánk, hogy tudták, lesz még egy visszavágó is a San Mamesben, amely különösen kemény összecsapás lesz, hiszen az új esztendõ elsõ meccsei között szerepel a programban, azok pedig minden esetben rendkívül nehezek.”

„A Bilbao otthonában semmi sem biztos, egészen a végsõ sípszóig küzdened kell, ha gyõzni akarsz. A San Mamesben kiváló hangulat lesz, igazi kupa atmoszféra, ahol mindkét gárda a tudása legjavát fogja nyújtani a továbbjutás érdekében. Nem tudom, hogyan fognak játszani, Llorente felépülésével a hosszú labdákra is építhetnek majd, de egyet tudok: a csapatom készen áll majd bármiféle találkozóra” – tekintett elõre a katalán tréner, a döntetlen értékével kapcsolatosan pedig annyit jegyzett meg sokatmondóan, hogy „ez még teljesen jókor jött, helyre tett minket, mivel a sok dicséret után elkerülhetetlen némi könnyedség.”

Amint arról korábban beszámoltunk a nap folyamán, Leo Messi extra pihenõt kap, így csapattársaival ellentétben, akik december 29-ig kaptak pihenõt, Messinek csupán január 1-je vagy 2-a után kell edzésbe állnia. Guardiola tisztázta az ügyet, és elmondta, hogy ebbõl fakadóan semmiféle törés nem lesz a csapaton belül.

„Messinek ez egy jutalom? Engedélyeztem neki ezt a pár plusz napot, miután a csapattársainak semmiféle ellenvetése nem volt. Egyébként ez a harmadik esztendõ, hogy Messi késõbb ér vissza. Én csak azt akarom, hogy az Újévet töltse a családjával” – mondta, valamint kijelentette, hogy a téli pihenõ alatt semmilyen elõírást nem kell betartania a játékosainak: „Nem lesz semmiféle megkötés, azt esznek és isznak, amit akarnak, mert az év más napjain mindig van szabály, amit be kell tartaniuk. Reménykedtem benne, hogy késõbb kezdõdik egy kicsivel a bajnokság, de korán vissza kell érkezniük és edzésbe állniuk.”

Pep a 2010-es esztendõ egészérõl szólva úgy fogalmazott, hogy „játszottunk néhány fantasztikus meccset, rekord mennyiségû pontot gyûjtöttünk, az emberek, akik végig kitartottak mellettünk, pedig jól érezték magukat. A klub stabil, és senki sem sértõdött. Összességében tehát egy jó év volt a 2010-es, ám mostantól az a feladatunk, hogy ezt a színvonalat fenntartsuk, hiszen két nagyon kemény hónap elõtt állunk.” – mondta, végül mindenkinek kellemes Karácsonyi Ünnepet és boldog Újévet kívánt.”