Ahogyan az várható volt: 2-1

Pedro duplával döntött | A szokásos idény eleji forma

Az FC Barcelona 2-1 arányban legyõzte a Levantét, így ismét öt pontosra növelte az elõnyét a 17. fordulóban még pályára nem lépõ Real Madriddal szemben. A listavezetõ katalánok jól játszottak, volt elképzelés a csapatban, ám az ilyenkor már megszokott dekoncentráltság illetve pontatlanság jelen volt a játékban, így a végén Stuani gólja után még egyszer fel kellett pörögnie az együttesnek. A vége három pont, és az, hogy jó úton halad a Barça.

Guardiola húzott egy kisebb meglepetést, és a védelembe a sérült Puyol illetve az eltiltott Piqué helyére Abidalt és Busquetset rakta be. Ennek következtében Mascherano lett a védekezõ középpályás, elõl pedig Bojan próbálta meg pótolni Messit, bár az késõbb kiderült, hogy az apró termetû csatár ettõl nagyon messze van, mivel ezen az estén sem tudott két épkézláb megoldást összehozni. 

A Barça jól kezdte a meccset, a teljesen visszahúzódó Levantének minden pillanatban résen kellett lennie, nehogy Villa, Iniesta vagy Pedro utat találjon a sûrû védõfalban a kapu felé. Ezt viszont a gyorsabb passzok ellenére is remekül megoldotta a Levante, így az elsõ veszélyes helyzet egy Iniesta átlövés volt, amit Reina védett óriási bravúrral. A 25. perc tájékán Bojan elõtt adódott lehetõség, ám a támadó lövését blokkolták, két percre rá pedig Iniesta hiába tört be nagyszerûen a Levante ötösére, visszaadása megpattant, Xavi már csak belepiszkálni tudott, Alves ollózásszerû mozdulata pedig nem is a kapu felé ment. A szünetig volt még egy pontrúgás után egy ígéretesebb lehetõsége Abidalnak, a francia bekk viszont nagyon gyenge lövést adott le a vendégek kapujára, így 0-0 állt az eredményjelzõn a szünetben. Illik megjegyezni, hogy a találkozó elején Pérez Lasa játékvezetõ nem adott meg egy jogosnak tûnõ tizenegyest a Levantének, miután Abidal kihúzta a lábát Juanlunak a tizenhatoson belül. 

Különösebb gond nem volt Xaviékkal, csupán azok a gyilkos passzok, melyek máskor centiméter pontosan érkeznek, most vagy pontatlanok voltak vagy nem jó ütemben voltak feladva, így a lelkes vendégek mindenhova oda tudtak érni. Guardiola nagyjából ezeket a szavakat intézhette fiaihoz a szünetben, akik megértették a katalán mestert, és a 47. percben máris megszerezték a vezetést. Xavi adott hajszálpontos labdát Alvesnek, a brazil leültetett két embert, visszapasszolta Pedrónak, aki ugyan kissé kifele vette át a labdát, de így volt jó, és valahogyan a lövése utat talált a kapuba. 1-0, már-már úgy tûnt, a brazil túlságosan könnyelmû volt, a végeredmény tudatában viszont mûvészetnek is nevezhetõ a találat.

A 49. percben cserélt Guardiola, beállt Thiago az argentin Mascherano helyére, akivel sokkal dinamikusabb és folyékonyabb volt a Barcelona középpályája. A brazil tehetség rögtön egy jó lövéssel mutatkozott be, amit azonban ismét védeni tudott a vendég portás. Az 59. minutumban ellenben már nem, miután Alves remekül adta vissza a labdát a tizenhatoson érkezõ Pedrónak, aki lendületbõl ki is lõtte a hosszút. 2-0, megnyugtató elõny. Ezek után a Barcelona egy kissé könnyelmûre vette a figurát, Alves elszórakozott pár ziccert, Thiago zseniális passzát követõen Pedro a kapufára emelte a játékszert, valamint Villának sem jött össze semmi. A Levante viszont jelezte, hogy eléggé éles, ha a hazai kapu elõtt találja magát, és Rafa Jordá középre menõ csukafejesénél szerencséje volt Valdesnek, hogy a támadó nem tudta helyezni a fejest.

Közben a hazai csapatba beállt Keita és Milito, elõbbi a gyenge Bojan, utóbbi pedig Maxwell helyére. A 80. percben, megannyi elrontott helyzet után, szépített a Levante, miután Valdo pazarul emelte a védõk közé a labdát, ahol Stuani egybõl kapura lõtt, gyönyörû találatot szerezve ezzel. 2-1, elaludt a teljes barcelonai védelem. Jellemzõ a mérkõzésre, hogy ezek után sem a Levante helyezte nyomás alá a hazai együttest, hanem még Alves játszott túl néhány akciót, vagy éppen Villa lõtt lesgólt, egyszóval dekoncentrált volt a Pep-Team. 

Probléma azonban nincs, sõt, talán nagyobb baj lenne, ha most lenne éles a Barça, és nem a késõbbi hónapokban. A három pont megvan, ez a fontos, valamint örülni lehet Xavi 549. pályára lépésének a Barcelona színeiben, amely kapcsán a játékos néhány szót szólt is a közönségnek a mérkõzés elõtt. 

FC Barcelona-Levante UD: 2-1 ( 0-0 )
Barcelona, Camp Nou
71.681
nézõ
Vezette: Pérez Lasa

FCB: Víctor Valdes; Alves, Busquets, Abidal, Maxwell (Milito, 76′); Xavi, Mascherano (Thiago, 49′), Iniesta, Pedro, Villa és Bojan (Keita, 65′).

Levante: Reina; Cerra, Nano, Robusté, Del Horno; Juanlu (Xisco Muñoz, 72′), Pallardó, Xisco Nadal (Valdo, 70′), Larrea, Xavi Torres; Rafa Jordá (Stuani, 70′).

Gólok: 1-0, Pedro (49′); 2-1, Pedro (59′); 2-1, Stuani (80′).