Xavi: „Ez megfizethetetlen élmény”

A klub megünnepelte az új szereplési rekordert | 549 meccs után

Különleges élményben volt része Xavi Hernándeznek vasárnap este, hiszen a hivatalos mérkõzésszámot figyelembe véve új csúcstartóvá lépett elõ a klub történelmében, mivel 549 találkozóval beérte a legendás Miguelit. Xavinak a Levante elleni találkozó után egy kisebb ünnepséggel is készült a klub és a játékostársak, ezt követõen a futballista röviden nyilatkozott is.

„Megtiszteltetés most a Barça játékosának lenni. Köszönetet mondok mindenkinek azért a segítségért, amit itt mindig megkaptam a pályafutásom során. Abban bízom, hogy még hosszú évekig folytathatom a klubnál, és ha lehetséges ezidõ alatt címeket nyerjek a Barçával” – szólalt meg meghatottan Xavi.

„Érezni, hogy itthon vagy, és mennyire szeretnek, megfizethetetlen élmény. Én is kaptam kritikákat, de itt szerettem volna sikereket elérni” – tette hozzá. Xavi kihangsúlyozta ugyanakkor, hogy mások is elérhetik ezt a magas számot, hiszen a jelenlegi keretbõl sokan fejezhetik be a pályafutásukat a klubnál. „Utánam jönnek a többiek, Victor, Puyí, Andrés (Iniesta)… Az a legfontosabb, hogy a Barça olyan játékosokkal rendelkezzen, akik mindannyian büszkék arra, hogy melyik mezt viselik.”

Xavi elmondása szerint egyébként meglepõdött, hogy egy kisebb ünnepséget is kerekítettek a kedvéért a mérkõzés után: „Errõl nem mondtak nekem semmit, de nagyon hálás vagyok mindenkinek érte.”