2017.10.20 | Vendel napja van
Főoldal > Labdarúgás
KIHAGYOTT HELYZETEK, DEKONCENTRÁLTSÁG: 5-0
Aranylabda és gála, akárcsak Zürichben
Kovács Andris | 2011. 01. 12., 23:59
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     

Éppen hogy csak megérkezett a gránátvörös-kék különítmény a zürichi FIFA díjátadó gáláról, a díjazott játékosok teljes állománya máris pályára lépett a Király kupa Real Betis ellen esedékes odavágóján. A mérkőzést ugyan a pontatlanság, a kihagyott helyzetek, és a közepes erőbedobás jellemezte, mégis folytatódik a széria az újévben is: a királyi gárdáknak gólzápor a jussa. 

Guardiola ezúttal, kissé meglepő módon a sokak által legjobbnak tartott kezdőcsapatot küldte a pályára, leszámítva talán a Maxwell-Abidal helycserét, illetve azt, hogy kupához illően Pinto védhette a kaput. Nem volt persze nagy csoda, hogy a díjazottakat meg akarta ünnepeltetni a hazai közönséggel a katalán tréner, a mérkőzés elején pedig Messi még az Aranylabdát is bemutatta a közönségnek, Barcához méltó és rendkívül szimpatikus módon Xavival és Iniestával karöltve.

A rövid ünneplést és kellő mennyiségű vaku-villanást követően útjára indult az igazi labda is, méghozzá a bátran kezdő vendégek lába nyomán. Nem kellett sok azonban, hogy Xaviék átvegyék a jól megszokott domináns, offenzív labdatartó szerepet, és elkezdődhetett a szerda esti helyzetdömping. Röpke tíz perc alatt Messi kerülhetett volna kétszer is gólhelyzetbe, előbb a kapus, később ő maga tett róla, hogy még várni kelljen a gólra, de Villa is csatlakozott egy kapufával az ötösről, Maxwell remek beadása után. Így folytatódott ez a teljes félidőben, ám érdemes hozzáfűzni azt is, hogy a játék képe összességében koránt sem volt ilyen izgalmas, rengeteg pontatlansággal játszott ugyanis szinte mindenki. A Betisnek eladott labdákból lehetett volna akár több komoly helyzete is, ám hiába alkotnak remek és szimpatikus csapatot a zöld-fehérek, kissé talán végig érződött rajtuk, hogy a másodosztály gyengébb terheléséhez vannak szokva pillanatnyilag. A 30. perc környékén Villa előbb szabadrúgásból, majd akcióból próbálkozott, ám Casto kapus bravúrok sorát mutatta be, és a kipattanóknál duplázók is maximum kapufáig jutottak. Tartogatott azonban ez a félidő is egy gólt, egy hazai kontratámadás során Iniesta passzából Messi emelhetett át a kapuson és védőin keresztül a hálóba. A hosszabbításba még egy hatalmas vendég kapufa is helyet kapott, illetve a félidő közepéről érdemes kiemelni egy más jellegű eseményt, történetesen Alves és Piqué éles szóváltását, amely teljesen szokatlan látvány lehet azok számára, akik figyelemmel követik az együttes szezonját. 

A második játékrész ugyanott folytatódott, kisebb Betis lendület után helyzetek sorát hagyták ki Villáék, míg nem ismét Messi kapott labdát a kapu előterében, és kis szerencsével második gólját is megszerezte, 2-0 tehát a 62. percben. A következő 20 percben több, föleg Dani Alves által kihagyott helyzet közé befért még Messi harmadik találata Xavi remek mélységi indításából, valamint Pedro közeli találata is Alves passza nyomán. Az utolsó bő 10 percre lehetőséget kapott az újonc Afellay, valamint Keita is, közülük pedig utóbbi gólt is szerzett, miután Iniesta az alapvonalról mindenkin átejtve a magas középpályás fejére varázsolta a labdát. A Betis ekkorra már érezhetően összeomlott, ez okozta a gyors egymásutánban kapott gólokat, amelyek azért minden bizonnyal kárpótolták valamelyest az eleinte csalódott nézőközönséget.

Három aranylabdás szintű játékossal, kissé dekoncentráltan és félgőzzel játszva rúgott tehát öt gólt Pep legénysége, és talán nem túlzás kijelenteni: ott vannak az elődöntőben.

FC Barcelona – Real Betis:
Barcelona, Camp Nou (59.498 fő !)
22:00
Vezette: Velasco Carballo

Barcelona: Pinto, Alves, Puyol, Piqué, Maxwell, Sergi, Iniesta, Xavi, Pedro (Afellay, 79'), Villa (Keita, 74') és Messi (Jeffren, 85')

Betis: Casto, Isidoro, Arzu, M. Roqué, Nacho, Benat, Iriney, S. Sevilla, Israel  - Castro, Molina.

Gólok: Messi (44', 62', 72'), Pedro (75'), Keita (88')

A mérkőzés legjobbja az Eurobarca értékelése szerint: Andrés Iniesta
A tavalyi év 3 legjobbjának választott játékos-trió ismét bizonyította a világnak: egyikük sem véletlen vagy érdemtelenül részesült ebben az elismerésben. Még egyetlen meccsen is nehéz választani közülük, ám ezúttal nem Messi kapja a mérkőzés legjobbja címet, hiszen mesterhármasa ellenére helyenként pontatlan volt, sok helyzetet hagyott ki, akár 6-7 góllal is zárhatott volna. Iniesta és Xavi azonban ismét hibátlan stabilitást adtak a középpályának, közöttük a gólpasszok aránya dönt, ezúttal Andrés mellett. 


 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 21. Szombat (20:45)
Liga, 10. forduló
TV: Paulaner Sörház | Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu