Pep: „Ez a meccs akár 9-3 is lehetett volna”

Guardiola a hozzáállást méltatta | Nincs probléma Piqué és Alves között

A Betis elleni Király Kupa találkozó alapvetõen Pep Guardiolát igazolta, aki már a meccs elõtt jelezte, hogy a Betis nem csak bekkelni, és aszisztálni jön a Camp Nouba, hanem méltó ellenfél lesz. Ez így is volt, a zöld-fehérek mindent megtettek, ami tõlük telt, de végül súlyos vereségbe szaladtak bele. Guardiola elsõsorban nem is az eredménynek örült ezúttal, hanem csapata kiváló küzdõszellemét méltatta.

„Fantasztikus meccs volt, és nem is az eredmény miatt mondom ezt, hanem azért, mert mind a két csapatnak voltak lehetõségei. A Betis kétségtelenül az itt megfordult legjobb csapatok között van az idényben. Nagyon sok erõfeszítést követeltek tõlünk,  de ez azért is így van, mert a másodosztályú csapatok rendkívül intenzív focit játszanak. Az eredménnyel elégedettek vagyunk, mert ezek a meccsek adnak rangot a kupának.”

“Nem lenne éppen sportszerû, ha most azt mondanám, hogy eldõlt a párharc sorsa. A történelemben, már nagyon sok minden történt, és figyelembe kell venni, hogy ha a visszavágon mindazok a helyzeteik, amik ma voltak, könnyen bemehetnek, akkor valóban bármi megtörténhet. Most a legnagyobb értéke annak volt, hogy mi ilyen komolyan vettük a feladatunkat.” –  értékelt az edzõ, aki szerint a meccsben benne volt egy ennél jelentõsebb gólzápor is, ha a csapatok jobban koncentrálnak és pontosabbak.

„Õk könnyedén lõhettek volna három gólt, mi pedig még hármat vagy négyet. A meccs könnyen véget érhetett volna egy 9-3-as eredménnyel is, és ha nem nyertünk volna, ugyanezt mondanám, mert két támadni akaró csapatról volt szó, és egy ilyen szituációnak mindig a közönség a nyertese.”

Természetesen téma volt a sajtótájékoztatón, hogy az elsõ félidõben erõsen összeszólalkozott egymással egy játékhelyzet kapcsán Gerard Piqué és Daniel Alves, ám Guardiola nem tulajdonított túlzott jelentõséget a dolognak. „Kiváló a kapcsolat közöttük, több is annál, mert tisztelik egymást. Én azt is láttam, amikor összeölelkeztek, nem csak amikor vitatkoztak. Jó, hogy történnek ilyen dolgok, tudom, hogy hogyan kezelik ezeket, a meccs feszült hangulatú volt, ezek megtörténnek, és amíg megvan a szükséges tisztelet…” – hagyta befejezetlenül a mondatot a tréner.