Pep: „Ez a négy pont semmit sem ér”

Örül Milito döntésének | Dicséri csapatát az 52 pontos félidény miatt

Elégedett és boldog volt Josep Guardiola, a Barcelona vezetõedzõje csapata 4-1-es, Málaga felett aratott gyõzelme után. Milyen is lehetett volna a katalán tréner, hiszen a remek játékhoz társult két rekorddöntés, Milito bejelentette, hogy mégsem igazol a Málagához, Afellay egyre többet és többet mutat a kvalitásaiból, az együttes pedig robog tovább. Pep ezekrõl formált véleményt, valamint nevetségesnek találta a Madriddal szembeni négy pontos differencia túlértékelését, mert mint mondta: „még nagyon sok van hátra”.

„Egészen elképesztõ ez az 52 megszerzett pont. Két esztendeje, amikor 50 ponttal álltunk a szezon ugyanezen szakaszában, nem gondoltam volna, hogy valaha meg fogjuk ezt dönteni. Szerencsére ez a félév remek volt, s mindezt úgy értük el, hogy szerényen álltunk hozzá a mérkõzésekhez, és tiszteltük az ellenfeleinket” – áradozott játékosairól Guardiola, aki szerint „egy nagyon jó elsõ játékrészt produkáltunk egy jól összerakott csapat ellen. Védekezésben szervezettek voltunk, támadásban pedig volt kellõ türelmünk kivárni az elmozgásokat, ezáltal rengeteg helyzetet teremtettünk. Ezen az úton kell folytatnunk.”

„A Madrid ma vesztett két pontot, de ez semmit sem jelent, ez egy nevetségesen kicsi különbség a szezon ezen periódusában. Mi is elhullajthatunk  pontokat, akár a Racing ellen a következõ héten vagy azután a Hercules otthonában. Még annak ellenére is ezen a véleményen vagyok, hogy annyi mindenképpen kijelenthetõ, hogy a két pontos elõnynél a négy pontos mindenképpen kedvezõbb” – mondta Pep, aki még egyszer kihangsúlyozta a négy pontos különbség jelentéktelenségét: „Még nagyon sok van hátra, olyan együttesekhez fogunk látogatni, mint a Valencia, a Villarreal, a Sevilla vagy a Madrid, azaz folyamatosan emelnünk kell a játékunk színvonalát.”

Szerdán kupavisszavágó van a terítéken, a Pep-Team a Betishez látogat, és 5-0-s elõnyrõl várja a folytatást. Guardiola még az eredmény tudatában is úgy véli, hogy hiba lenne félvállról venni a találkozót: „Fejben megfelelõen kell felkészülnünk az összecsapásra, mert nagyon nem szeretném, ha lebecsülnénk a Betist. Ez egyrészt tiszteletlenség lenne, másrészt óriási hiba, hiszen láthattuk a múlt héten, milyen intenzíven képesek futballozni. Ráadásul a Betis a másodosztály listavezetõje. Nem lesz egyszerû.”

Mint ismeretes, Gabi Milito mégis marad a Barcelonában, és a nyárig mindenképpen a katalán együttes tagja lesz: „Ez remek hír. Remélem, senki sem fog semmilyen elméletet gyártani, miért is maradt mégis nálunk. Gabi ugyanis nem akar jobb szerzõdést, õ csak többet szeretne játszani, amit teljesen megértek, hiszen õ is egy labdarúgó. A sérülése után egyre erõsebb, mi pedig segíteni fogjuk õt mindenben. Nagyon sokat adhat nekünk, és biztos vagyok benne, hogy szükségünk lesz rá” – üdvözölte védõje döntését Guardiola, aki végül újságírói kérdésre Afellayról is pozitívan beszélt: „Nagyon gyorsan illeszkedik be, kevés labdát veszít és nagyon dinamikusan játszik.”