Tito: „Készen állunk az Arsenal-meccsre!”

Pep már sokkal jobban volt | Messi szerepét emelte ki

Tito Vilanova adott ismét sajtótájékoztatót a Zaragoza elleni, 1-0-ra megnyert bajnoki után, hiszen Guardiola vezetõedzõ a találkozó után visszatért a Dexeus Kórházba. Vilanova a mérkõzésrõl szólva elmondta, elégedett az együttessel, a kritikákat pedig elutasította, és szerinte a Barça készen áll arra, hogy a nagyon fontos Arsenal elleni találkozót sikerrel vívja meg. Messi pályán tartásáról elmondta, egy ilyen defenzív csapat ellen egy ilyen szoros állásnál sokkal kényelmesebben játszik az együttes az argentin sztárral, így nem ez volt a megfelelõ idõ Messi pihentetésére. 

„Pep már sokkal jobban van, ezen alkalommal már nem szenvedett annyit, mint a hétközi, valenciai találkozó során. Örültünk, hogy itt volt, fõleg azért, mert bizonyára nagyon nagy erõfeszítéseket tett annak érdekében, hogy egyáltalán leülhessen a padra ezen a mérkõzésen. Ez mindenképpen becsülendõ dolog, mi pedig a játékosokkal értékeljük is ezt, mert tudjuk, hogy nem mindenki cselekedett volna hasonlóképpen” – szólt Guardiola állapotáról Vilanova, aki aztán rátért magára a mérkõzésre is, és fõleg azokra a kérdésekre válaszolt, melyek Messi elmaradt pihentetésével kapcsolatosan éreztek.

„Az egygólos vezetés mindig veszélyes, hiszen bármikor kaphatsz egy gólt. Éppen ezért nem cseréltük le Messit. Leóval a pályán sokkal könnyebben futballozik a csapat, egy ilyen eredménynél pedig elengedhetetlen volt, hogy fenntartsuk a pályán. Félreértés ne essék, fog pihenni Messi, de nem ez volt a megfelelõ idõ erre.”

Vilanova végül már elõretekintett, és jelezte, a Barça készen áll az Arsenal elleni visszavágóra: „Rendkívül fontos mérkõzés az Arsenal elleni, mivel azért lépünk majd pályára, hogy folytathassuk a Bajnokok Ligájában. Ennek tudatában most pihentettünk is néhány játékost, mert létfontosságú, hogy a lehetõ legjobb állapotban legyenek. Az együttes felkészült, és készen áll a kedd esti összecsapásra” – fejezte be a sajtótájékoztatóját a másodedzõ.