Pep: „Többet érdemeltünk volna”

Méltatta az elsõ félidei játékot | Kanouté beállítása döntõ volt

Egyáltalán nem volt dühös a Sevilla elleni, vasárnap esti döntetlen után Josep Guardiola vezetõedzõ. A katalán tréner szerint az elsõ félidõben többet érdemeltek volna a fiai az egygólos vezetésnél, ám a második félidõben Kanouté beállása rendkívül megváltoztatta a játék képét, fõleg a támadó remek passzai, észrevételei bizonyultak döntõnek. Guardiola elutasította a játékvezetõ ténykedését, mint kifogást a döntetlenre, illetve további munkára ösztönözte fiait. 

„Az elsõ félidõben teljesen irányítottuk a játékot, többet érdemeltünk volna, mint amennyit kihoztunk belõle, de Kanouté beállása a szünet után teljesen megváltoztatta a játék képét. Az õ kreativitása és a tény, hogy lát a pályán, döntõnek bizonyult” – mondta Guardiola, aki azonban visszautasította az agonizáló hangokat: „Nem történt tragédia. Uraim, ez a bajnokság, amiért mindig küzdeni kell, tovább kell dolgoznunk, és már csak a Getafe elleni találkozóra szabad gondolnunk.”

„A Sevilla egy kiváló csapat, mely az elmúlt tíz évben nagyon magas színvonalat képviselt. Spanyolország egyik legjobb együttese, így a hétközi Bajnokok Ligája-meccs után ez a döntetlen bizony értékes” – hívta fel a figyelmet a vasárnap esti ellenfél erejére a katalán szakvezetõ, akinek véleményt kellett formálnia Pérez Lasa ténykedésérõl is.

„Nem Pérez Lasa miatt játszottunk döntetlent, ezt leszögezném. Persze, a játékvezetõknek döntõ befolyásuk van a végeredményre, de mindig a legjobbjukat próbálják nyújtani” – zárta ki a játékvezetõt, mint kifogást Pep, végül hozzátette: „Bajnokságot nyerni nem egyszerû dolog, harcolni kell érte. A Madrid nagyon erõs, minden tekintetben.”

Guardiola a vasárnap esti sajtótájékoztató végén még kapott egy olyan kérdést, mely a játékosai állapota iránt érdeklõdött, arról, hogy hogyan érzik magukat Xaviék a döntetlen után: „Rendben vannak, van meleg víz és éppen fürdenek” – fejezte be a nyilatkozatát jó kedélyûen a katalán tréner.